O mină a explodat printre turiști, pe plaja din Odessa. Doi bărbați au murit

15.08.2022, 16:03

Un grup de bărbați au fost răniți și uciși în urma exploziei unei mine pe o plajă din Zatoka, regiunea Odesa, Ucraina. Imagini video cu explozia minei din Ucraina au fost distribuite pe Twitter. “În timp ce înotau, o explozie produsă de un dispozitiv exploziv necunoscut a ucis două persoane la fața locului și a rănit una”, a precizat UC Sud într-un raport.

Locuitorilor din regiune li s-a reamintit interdicția de a merge pe plaje, pe litoral și de a înota în mare și în lacurile de acumulare.
Duminică, 14 august, în stațiunea Zatoka (regiunea Odessa), două persoane au fost aruncate în aer de o mină.

Despre aceasta a informat președintele Administrației militare regionale din Odessa, Serghei Bratchuk.

Două persoane au fost ucise de explozia unei mine în regiunea Odesa

“Potrivit rapoartelor preliminare, un grup de bărbați, ignorând restricțiile anunțate privind vizitarea coastei și înotul în apele de coastă, ignorând semnele de avertizare.”

În timp ce înotau, o explozie produsă de un dispozitiv exploziv necunoscut a ucis două persoane la fața locului și a rănit una”, a precizat UC Sud într-un raport.

Pe plajele minate

Poliția a îndemnat anterior la respectarea regulilor legii marțiale: să nu meargă în banda de protecție de coastă a Mării Negre și să nu înoate în marea minată.

La începutul lunii iulie, s-a raportat că în regiunea Odesa, din cauza războiului, plajele nu vor fi deschise în sezonul estival din acest an. Unul dintre motive este aglomerația de oameni pe care rușii o pot viza.

Cu toate acestea, se cunoaște deja mai mult de un caz de deces pe plajele minate. De exemplu, pe 15 iulie, pe una dintre plajele din Odesa, un bărbat care a ignorat interdicția și a mers să înoate în apă a explodat și a murit. Pe 28 iulie, două persoane s-au împiedicat de o mină în apă în Kobleve, regiunea Mykolaiv.

Vestea vine în urma rapoartelor conform cărora forțele armate ucrainene ar fi lovit sediul central al grupului de mercenari ruși Wagner, în Ucraina ocupată de Rusia, mai exact în Popasna, regiunea Luhansk, după cum s-a raportat luni, 15 august.

citește și...