O mamă de 25 de ani s-a luptat cu un tigru timp de două minute cu mâinile goale pentru a-și salva fiul de 15 luni

07.09.2022, 17:33

O poveste de un curaj exemplar a ieșit la iveală. O mamă în vârstă de 25 de ani a devenit o întruchipare a curajului. Un tigru a pus stăpânire pe fiul ei de 15 luni într-un moment care părea să îi fi scăpat din mână. Ceea ce era menit să se termine ca o tragedie a devenit un act și o poveste de curaj, Archana Choudhary hotărând să nu renunțe și să-și salveze copilul cu orice preț.

Atacurile animalelor asupra oamenilor care locuiesc în jurul rezervației de tigri nu sunt neobișnuite. Sătenii cu care a vorbit BBC Hindi au declarat că, în afară de tigri, și elefanții au intrat în satele lor și le-au deteriorat culturile.

În toată India, oamenii care locuiesc în zonele din apropierea pădurilor și a parcurilor naționale au fost martorii unei creșteri a conflictelor dintre oameni și animale.

Un tigru a atacat copil

Experții spun că acest lucru se datorează faptului că urbanizarea rapidă distruge habitatele naturale, forțând animalele să intre în sate și orașe în căutare de pradă și adăpost.

În cel mai recent atac, femeia, Archana Choudhary, și copilul ei mic se aflau pe un câmp când un tigru a ieșit din tufișuri și a atacat copilul.

Tigrul și-a înfipt dinții în capul copilului

The Times of India a relatat că tigrul și-a înfipt dinții în capul copilului și încerca să tragă copilul când mama a intervenit și a încercat să se lupte cu tigrul. Strigătele ei de ajutor au atras sătenii din zonele învecinate care au ajuns la fața locului cu bâte și au alungat tigrul.

Se pare că mama are un plămân perforat și a primit răni adânci pe corp, în timp ce fiul ei are răni la cap.

Un medic a declarat pentru BBC Hindi că rănile de pe corpul copilului nu sunt grave, însă cele de pe mamă sunt grave.

Chirurgul civil Dr. Misthi Ruhela din orașul Jabalpur a declarat că mama și copilul sunt tratați la secția de terapie intensivă și că li s-au administrat injecții antirabice.

Între timp, atacul tigrului a provocat panică în rândul sătenilor.

Un oficial forestier a declarat reporterilor că cea mai mare provocare pentru departament a fost localizarea și capturarea tigrului care s-a rătăcit în sat.

Un oficial guvernamental de rang înalt, Sanjeev Srivastava, a declarat pentru BBC Hindi că se fac, de asemenea, aranjamente pentru a se asigura că nu vor scăpa mai mulți tigri din rezervație.

 

citește și...