O jucătoare de tenis și-a denunțat fostul antrenor pentru viol și agresiune sexulă. “Am simțit multă furie, gelozie când soția lui venea la turnee”

01.09.2022, 18:45

În plină dispută de la US Open, lumea tenisului s-a trezit cu o veste șocantă: Jucătoarea franceză de tenis Fiona Ferro l-a acuzat pe fostul său antrenor Pierre Bouteyre de viol și agresiune sexulă. Ferro susține că acțiunile nepotrivite au avut loc între 2012 și 2015, când avea între 15 și 18 ani.

Ferro, care a participat miercurea trecută la turneul de calificare la US Open și a pierdut în fața britanicei Katie Boulter, a depus plângerea în urmă cu câteva săptămâni în legătură cu fapte care ar fi avut loc între 2012 și 2015 la Saint-Raphael, în Franța, când Bouteyre îi era antrenor.

Potrivit cotidianului francez Nice-Matin, Ferro a aflat că fostul ei antrenor a fost pus sub acuzare pentru viol și agresiune sexulă pe 18 august.
Dacă va fi găsit vinovat, Bouteyre, în vârstă de 50 de ani, ar putea primi până la 20 de ani de închisoare. Potrivit raportului, Ferro a depus o plângere la sfârșitul lunii februarie.

Pam Shriver reacționează la vestea despre Ferro

La începutul acestui an, fosta vedetă americană de tenis Shriver s-a destăinuit în legătură cu “relația ei nepotrivită și dăunătoare” cu regretatul antrenor Don Candy.

Atunci când aceste acțiuni nepotrivite și abuzurile aveau loc, Shriver s-a simțit rușinată și nu a avut puterea de a ieși și de a spune lumii ce i se întâmpla. După ce a văzut știrea Ferro, Shriver a reacționat: “Fie ca mult mai multe jucătoare să simtă puterea și sprijinul de a raporta alte situații de abuz de orice fel”.

“Am simțit multă furie, gelozie când soția lui venea la turnee”

Când a vorbit despre experiența ei cu abuzul, Shriver a spus că știa că mai sunt și alți jucători care se află într-o situație similară.

“Am simțit multă rușine și vinovăție”, a declarat Shriver la începutul acestui an. “Am simțit, de asemenea, multă furie, gelozie când soția lui venea la turnee. Așa că a fost practic, uneori chiar mizerabil. Și pentru că, știți, trăiam viața încercând să fiu cea mai bună jucătoare de tenis pe care o puteam fi, chiar nu am înțeles cât de dificil era secretul și jonglarea.

Așa că am ținut-o pentru mine. Unii dintre prietenii mei apropiați au aflat în cele din urmă, dar știi ce? A fost un pic, nu vreau să spun normalizat, dar nu am fost singura. Nu eram singura care depășea limitele în turneu la acea vreme.”

Pe lângă acuzație, instanța a dispus un ordin de restricție a perimetrului, astfel încât Bouteyre să nu se poată apropia de Ferro, care se află în prezent pe locul 259 în clasamentul WTA. Între timp, poliția a început o anchetă pentru a stabili dacă acuzatul ar fi putut comite mai multe agresiuni sexuale asupra altor jucătoare de tenis care au frecventat centrul sportiv din Bouteyre, unde a lucrat ca antrenor.

Ferro, care a ajuns să se alăture echipei Franței în Cupa Billie Jean King și care în 2020 a avansat până în 16-imile de finală la Roland Garros, nu s-a exprimat încă public în legătură cu acest caz.

 

citește și...