O fostă refugiată câștigă primul meci de box feminin din istorie în Arabia Saudită, în câteva secunde. “Am luptat cu încheietura mâinii și degetul de la picior fracturate”

21.08.2022, 16:31

Ramla Ali a intrat în istorie după ce a câștigat primul meci de box feminin din istorie în Arabia Saudită. Modelul și activista stabilită la Londra a învins-o pe adversara Crystal Garcia Nova, în timpul meciului dintre Anthony Joshua și Oleksandr Usyk 2. Sportiva a avut nevoie de puțin mai mult de un minut sâmbătă pentru a câștiga primul meci de box profesionist feminin organizat în Arabia Saudită. “Când am sosit în Arabia Saudită, toată lumea a fost atât de caldă și primitoare, iar seara aceasta nu face decât să se adauge la ceea ce a fost o experiență incredibilă.”

Meciul de box la categoria super-bantamweight s-a încheiat în doar un minut și cinci secunde, Ali obținând o victorie prin knock-out la King Abdullah Sports City din Jeddah.

Britanica de origine somaleză Ramla Ali a câștigat primul meci de box feminin profesionist organizat în Arabia Saudită cu un KO spectaculos în prima repriză, sâmbătă, în fața lui Crystal Garcia Nova, potrivit The Guardian.

“Am luptat cu încheietura mâinii și degetul de la picior fracturate”

După doar câteva secunde de luptă, după ce deja primise lovituri puternice la cap și la corp, Ali a lovit  cu o dreaptă puternică care s-a izbit de maxilarul pugilistei dominicane.

“Aștept cu nerăbdare să am o mică pauză acum, pentru că în ultimele două meciuri am luptat și m-am antrenat cu încheietura mâinii și degetul de la picior fracturate”, a spus Ali. “Dar aceasta a fost o oportunitate uriașă și nu am putut spune nu, chiar dacă am fost într-o lume a durerii”.

Amnesty International consideră că  încearcă să “spele prin sport” recordul său sumbru

Înainte de meci, Ali a abordat momentul istoric ca pe o șansă de a inspira fetele și femeile saudite prin “a fi parte a schimbării”, dar organizația umanitară Amnesty International consideră că este un exemplu de tentativă a regimului de a “spăla prin sport” recordul său sumbru în materie de drepturi ale omului.

Când a venit vorba de a decide dacă să lupte în țară, Ali a declarat că decizia ei a fost “ușoară”.

“Faptul că au ales acum să organizeze o luptă feminină – ca fiind prima – nu numai că arată cât de progresist încearcă să fie, dar, ca și cât de mult împing spre egalitate”.

Ali, o fostă refugiată din războiul din Somalia și care luptă la categoria super-bantamweight, are acum 7-0 în cariera sa profesionistă, în timp ce se îndreaptă spre o așteptată tentativă de a obține titlu mondial.

Înainte de meci, ea a declarat că speră să fie o sursă de inspirație în Arabia Saudită, deoarece a condus un curs de box în Jeddah pentru femeile și fetele saudite de numai 15 ani.

“Faptul că organizatorii m-au invitat să concurez și au permis ca acest meci să aibă loc arată cu adevărat schimbarea culturală în peisajul care se întâmplă în regiune”, a declarat ea într-un comunicat de presă.

“Sper ca eu și adversara mea, precum și întregul card, care concurează în Arabia Saudită să inspirăm generațiile viitoare.

 

 

 

citește și...