Noi simptome ale coronavirusului! Ce avertizează medicii: ‘Urmăriți aceste semne’

25.08.2020, 12:19
Noi simptome ale coronavirusului! Ce avertizează medicii: 'Urmăriți aceste semne'
Noi simptome ale coronavirusului! Ce avertizează medicii: 'Urmăriți aceste semne'

Coronavirusul face în continuare ravagii! Specialiștii au identificat simptome noi ale virusului din China. Din păcate, COVID-19 afectează mai multe organe decât am crede. Cei mai mulți pacienți confirmați pozitiv cu coronavirus au sesizat schimbări și la nivelul sistemului digestiv.

Deși inițial se credea că manifestările respiratorii sunt cele mai întâlnite în infectarea cu coronavirus, pacienții au acuzat că suferă și de diaree. În acest mod, persoanele care suspectează că ar infectate, trebuie să țină cont și de aceste modificări la nivel digestiv.

Medicii trag un semnal de alarmă

‘Clinicienii trebuie să țină cont de faptul că simptomele digestive, cum ar fi diareea, pot fi o caracteristică a COVID-19 și că suspiciunea ar putea fi ridicată mai devreme în aceste cazuri, fără să se aștepte apariția simptomelor respiratorii’, atrag atenția cercetătorii chinezi din Wuhan.

204 pacienți infectați cu coronavirus, cu vârstă medie de aproximativ 55 de ani, au fost analizați. Debutul primelor simptome a fost la 8 zile de la internare.

Ce alte simptome mai au pacienții infectați cu coronavirus

De asemenea, persoanele infectate cu COVID-19 au acuzat și alte simptome, precum pierderea apetitului, diaree, vărsături, dureri abdominale, însă nu și modificări respiratorii

citește și...