O femeie de 96 de ani din Germania a fugit înainte de a fi judecată. Este acuzată de crime de război

01.10.2021, 12:49
O femeie de 96 de ani din Germania a fugit înainte de a fi judecată. Este acuzată de crime de război

Situație neprevăzută în Germania. O femeie în vârstă de 96 de ani a fugit înainte de a fi judecată. Aceasta urma să fie judecată pentru crime de război naziste.  Pe n umele nonagenarei a fost emis un mandat de arestare. Acuzațiile nu pot fi prezentate în instanță până când aceasta nu este prezentă în fața judecătorilor.

Irmgard Furchner, o femeie în vârstă de 96 de ani din Germania,  a fugit înainte de începerea procesului programat joi în care este acuzată de complicitate la crime în masă într-un lagăr nazist, relatează reuters, potrivit Hotnews. ”Acuzata este fugară. A plecat de acasă dimineață cu un taxi până la stația de metrou”, a declarat Frederike Milhoffer, de la curtea districtuală Itzehoe.

Irmgard Furchner este acuzată că, atunci când avea 18 ani, a contribuit la uciderea a 11.412 oameni, între 1943 și 1945, în calitate de dactilografă la lagărul de concentrare Stutthof din Polonia. Furchtner este ultima dintr-o serie de nonagenari ce au fost acuzați de crime în timpul Holocaustului.

O femeie de 96 de ani din Germania a fugit înainte de a fi judecată. A fost emis mandat de arestare

A fost emis un mandat de arestare pe numele lui Irmgard Furchner.

Acuzațiile nu pot fi prezentate în instanță până când Furchner – judecată într-un tribunal pentru adolescenți din cauza vîrstei pe care o avea la data faptelor – nu este prezentă în persoană în fața judecătorilor.

FOTO: Hepta