O femeie de 75 de ani a fost arestată pentru că a complotat să îl răpească pe ministrul german al Sănătății

15.10.2022, 13:01
O femeie de 75 de ani a fost arestată pentru că a complotat să îl răpească pe ministrul german al Sănătății
14.09.2022, Berlin: Karl Lauterbach (SPD), Bundesminister für Gesundheit, gibt in seinem Ministerium eine Pressekonferenz. Das Bundeskabinett hat den Entwurf eines Gesetzes zur Pflegepersonalbemessung im Krankenhaus sowie zur Anpassung weiterer Regelungen im Krankenhauswesen und in der Digitalisierung (Krankenhauspflegeentlastungsgesetz, KHPflEG) beraten. Foto: Kay Nietfeld/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

Procurorii au declarat că femeia în vârstă de 75 de ani a fost implicată într-un complot pentru a-l răpi pe Karl Lauterbach. Acesta este asociat cu politicile stricte ale țării COVID-19. Ea este suspectată de a fi liderul așa-numitei mișcări Reichsbürger, care neagă existența unui stat german modern.

Procurorii federali germani au anunțat joi că poliția a arestat o femeie pe care o suspectează că a făcut parte dintr-un complot de răpire în care a fost implicat ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach.

Femeia, identificată ca fiind Elisabeth R., a fost arestată în landul Saxonia din estul țării. Potrivit rapoartelor din Germania, femeia este profesor de teologie la Universitatea din Mainz, informează The Guardian.

Femeia ar fi plănuit atacuri la o centrala electrică

Împreună cu mai mulți complici, ea a încercat să-l răpească pe ministrul Sănătății și să întrerupă centralele electrice pentru a provoca o pană de curent la nivel național, susțin procurorii. Ei credeau că acest lucru ar fi creat condiții asemănătoare unui război civil în Germania.

Revista germană de știri Der Spiegel a relatat că “răpirea lui Lauterbach ar fi trebuit să fie preludiul unei lovituri de stat”. Revista a adăugat că presupusul complot ar fi implicat moartea gărzilor sale de corp.

Complotul de răpire

În urma complotului de răpire dejucat în luna aprilie a acestui an, procurorii au declarat că alți patru suspecți au fost reținuți. Cei patru au fost implicați în grupuri care se opuneau și ei restricțiilor aduse de pandemia COVID-19.

Aceștia erau din Neustadt an der Weinstrasse, în vestul landului Renania-Palatinat, Falkensee, în apropiere de Berlin, și din districtele Ammerland, Saxonia Inferioară, și Landshut, în sudul landului Bavaria.

Joi, procurorii au susținut că Elisabeth R. a ajutat la coordonarea complotului grupului și a încercat să procure arme și explozibili pentru a fi folosiți de ea și de aliații săi.

Procurorii federali au declarat: “Această grupare și-a stabilit obiectivul de a crea condiții asemănătoare unui război civil în Germania și, astfel, de a răsturna în cele din urmă guvernul federal și democrația parlamentară”.

Elisabeth R. urma să se prezinte joi în fața unui judecător. Judecătorul urma să decidă dacă ar trebui să rămână în arest până când procurorii vor depune acuzații oficiale împotriva ei.

 

citește și...