„Cea mai bătrână femeie din lume” a împlinit 128 de ani. ”Trebuie să mă îngroape bine, ca să nu-i deranjez”

16.05.2022, 14:42

Johanna Mazibuko, în vârstă de 128 de ani, susține că s-a născut în mai 1894 și spune că atunci când va muri în cele din urmă, rudele ei „trebuie să mă îngroape bine, ca să nu le deranjez niciodată”. Johanna are în jur de 50 de nepoți și strănepoți . Care este dieta celei mai în vârstă persoane din lume.

Se crede că Johanna Mazibuko este cea mai în vârstă persoană din lume. Femeia din Jouberton, Klerksdorp, din provincia de nord-vest a Africii de Sud, se crede că și-a sărbătorit aniversarea de 128 de ani, miercuri, 11 mai.

Născută într-o fermă din regiunea Ottosdal, ea era cea mai mare dintre cei 12  frații. Deși nu își amintește atât de bine copilăria ei, își amintește de vremea când a apărut o ciumă de lăcuste în ferme. Ea a spus: „Au fost unii pe care îi puteam prinde și mânca. Era ca și cum ai mânca carne. Îi  prăjeam și îi mâncam așa”, potrivit dailystar.co.uk.

Care este dieta celei mai în vârstă persoane din lume

În ciuda faptului că este analfabetă, ea a declarat pentru presa locală News24: „Am trăit atât de bine la ferme. Nu au fost probleme.”

Femeia are o dietă sănătoasă cu lapte proaspăt și spanac sălbatic care au ajutat-o ​​să trăiască până la vârsta de 128 de ani – două ingrediente pe care a început să le consume în copilărie.

Johanna are în jur de 50 de nepoți și strănepoți

Johanna s-a căsătorit cu un văduv mai în vârstă, pe nume Stawana Mazibuko, deși nu își amintește exact data.

Ea a spus: “Eram căsătorită cu un bărbat mai în vârstă. Prima lui soție murise. Era un bărbat independent. Avea o trăsură pentru cai și vaci. Eu mulgeam vacile și făceam unt pe care îl vindeam. Omul acela s-a purtat cu mine foarte bine și m-a făcut să uit de viaţa mea. Nu voiam nimic.”

Ea a avut șapte copii cu Stawana, dintre care doi sunt în viață astăzi. Pe lângă cei doi copii ai săi, Johanna se mândrește cu aproximativ 50 de nepoți și strănepoți.

După ce s-a angajat, Johanna și-a câștigat existența făcând muncă casnică pentru proprietarii de ferme.

Ea a spus: “Am călcat și am făcut curățenie; oamenii au fost amabili. Aceasta este viața la care vreau să mă întorc. Nu știu de ce am venit la Jouberton pentru că viața este grea aici.

Când nu ai bani, suferi. La ferme, trăiam din lucrurile pe care le cultivam. La sfârșitul anului, luam saci de porumb și mergeam să-i vindem”.

Johanna poate chiar să se miște prin casă, deși doar cu ajutorul unui cadru.

Ea a spus: “Corpul meu este rigid. Când merg, o fac  ca un copil. Când oamenii merg pe străzi, mă uit  și îmi doresc să pot fi ca ei”.

”Trebuie să mă îngroape bine, ca să nu-i deranjez niciodată”

Johanna, care nu știe de ce a îmbătrânit atât de mult, a spus: „Dacă mor, trebuie să sacrifice o vacă pentru mine. Trebuie să mă îngroape bine, ca să nu-i deranjez niciodată.”

Se întâmplă când cea mai în vârstă persoană din lume a murit luna trecută, la vârsta de 119 de ani.

Kane Tanaka, care a fost încoronată cea mai în vârstă persoană în viață de către Cartea Recordurilor, a murit la azilul ei de bătrâni din Japonia pe 19 aprilie.

Moartea ei a stârnit un val de oameni care s-au prezentat pentru a revendica titlul de cea mai în vârstă persoană din lume.

În Brazilia, Maria Gomes dos Reis a susținut că avea 121 de ani și avea certificatul de naștere pentru a dovedi acest lucru.

Conform certificatului, Maria s-a născut la 16 iunie 1900 în satul Bela Vista din Bom Jesus da Lapa. Ea locuiește acolo până astăzi.

Cea mai în vârstă persoană în viață confirmată de Guinness a fost franceză Jeanne Louise Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 și 164 de zile.

citește și...