O femeie câștigă 5 milioane de dolari, după o partidă de amor într-o mașină. Femeia ar fi contractat o infecție cu transmitere sexuală

11.06.2022, 15:00

O femeie ar putea primi o plată de 5,2 milioane de dolari (4,2 milioane de lire sterline) după ce ar fi contractat o infecție cu transmitere sexuală în timp ce făcea sex într-o mașină. Femeia a trimis prima notificare către compania de asigurări pentru a cere despăgubiri, în care susținea că fostul iubit „a contribuit la infectarea cu HPV prin neglijență.

Al doilea cel mai mare asigurător auto din Statele Unite, Geic,  poate să meargă în continuare la Curtea Supremă de stat pentru a solicita o amânare și poate obține o decizie mai favorabilă într-un caz federal conex.

Reclamanta – identificată în înregistrările instanței drept „MO” – a susținut că în 2017, în timpul unor întâlniri sexuale într-un Hyundai Genesis din 2014, iubitul ei a infectat-o cu un virus care provoacă veruci genitale, informează BBC.

Bărbatul  a procedat cu neglijență

Femeia l-a acuzat pe bărbat că a procedat cu neglijență și a susținut că polița Geico care a asigurat mașina ar trebui să îi acopere „răziunile și pierderile” cauzate de boală.

Geico a negat acoperirea revendicării și a respins o ofertă de acordare a femeii.

Fostul ei partener știa că are virusul HPV

Potrivit documentelor instanței, MO a spus că a aflat că a fost infectată cu HPV în 2018 și a susținut că fostul ei partener știa că are virus, dar nu a dezvăluit starea lui, lăsând-o cu „cheltuieli medicale trecute și viitoare” și „dureri mentale și fizice și suferinţă”.

În februarie 2021, femeia din Jackson County i-a spus lui Geico, cunoscută în SUA pentru populara sa mascota gecko verde, că intenționează să solicite daune de 1 milion de dolari în urma interacțiunii sexuale în Hyundai Genesis al partenerului ei de atunci, afirmând că polița companiei de asigurări acoperea rănile ei.

Compania de asigurări a negat acoperirea și i-a refuzat oferta de decontare, arată documentele instanței.

MO și fostul ei partener au intrat în arbitraj. Arbitrul a fost de partea lui MO.

Arbitrul a stabilit că „a existat activitate sexuală în automobilul [asiguratului]” care „a cauzat în mod direct sau a contribuit în mod direct la determinarea” femeii să fie infectată cu HPV, în ciuda cunoștințelor existente ale bărbatului despre diagnosticul său pozitiv cu HPV.

Infecțiile cu HPV pot fi adesea asimptomatice, deși unele tipuri pot provoca veruci care pot apărea pe mâna, piciorul, organele genitale sau în interiorul gurii unei persoane. Tipurile cu risc ridicat de HPV pot provoca o creștere anormală a țesuturilor, care poate duce la cancer.

În mai 2021, arbitrul a acordat MO despăgubiri în valoare de 5,2 milioane USD, care urmează să fie plătite de Geico. Tribunalul Jackson County Circuit a confirmat ulterior decizia.

Geico a contestat hotărârea. Dar marți, un complet de trei judecători a confirmat decizia instanței inferioare și a declarat că respectiva companie de asigurări nu și-a apărat propriile interese introducând o apărare a asiguratului.

„Geico nu a profitat de această oportunitate și, în schimb, a negat acoperirea și a refuzat să-și apere asiguratul”, se arată în aviz.

Într-o declarație către CBS MoneyWatch, compania americană de asigurări auto a declarat: „Întrebarea dacă există acoperire pentru acest lucru va fi determinată”, printr-un proces federal depus la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Vest din Missouri.

Hotărârea judecătorească este fără precedent în Statele Unite și ar putea schimba regulile pentru care firmele de asigurări vor oferi despăgubiri.

Infecția cu HPV este cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

citește și...