O femeie a dat în judecată un producător de alimente pentru că îi ia mai mult timp să gătească un produs decât scrie pe ambalaj. Femeia cere despăgubiri de 5 milioane de dolari

30.11.2022, 15:30

Femeia din Florida, Amanda Ramirez, a intentat proces susținând că a ajuns să plătească mai mult din cauza promisiunii “false și înșelătoare” că mâncarea gata preparată ar dura doar 3,5 minute pentru a fi gătită. „Consumatorii care văd „gata în 3 minute și jumătate” vor crede că acesta reprezintă timpul total necesar pentru prepararea produsului. 

O femeie a intentat un proces în valoare de 5 milioane de dolari împotriva producătorilor de macaroane cu brânză la microunde, din cauza afirmațiilor companiei potrivit cărora prepararea acestora durează doar trei minute și jumătate.

Amanda Ramirez, din Hialeah, Florida, a dat în judecată compania Kraft Heinz pentru „ambalaje înșelătoare și frauduloase”, spunând că acestea nu iau în considerare celelalte etape necesare pentru a prepara mâncarea gata preparată, iar cele 3,5 minute reprezintă doar timpul necesar în cuptorul cu microunde, transmite New York Post.

O femeie dă în judecată o companie producătoare de macaroane cu brânză

„Pentru a oferi consumatorilor un produs care chiar să fie „gata în 3 minute și jumătate”, produsul ar trebui să fie gătit în cuptorul cu microunde timp de mai puțin de 3 minute și jumătate, astfel încât toți pașii de preparare să poată fi finalizați în cele 3 minute și jumătate”, se arată în plângerea depusă la un tribunal din Florida.

Femeia susține că dacă urmează cele 5 instrucțiuni de pe ambalaj – inclusiv îndepărtarea capacului, adăugarea de apă și plasarea în cuptorul cu microunde – timpul de preparare este mult mai mare.

Femeia cere despăgubiri de 5 milioane de dolari

„Consumatorii care văd „gata în 3 minute și jumătate” vor crede că acesta reprezintă timpul total necesar pentru prepararea produsului. Cu toate acestea, instrucțiunile prezentate mai sus arată că 3 minute și jumătate reprezintă doar durata de timp pentru a parcurge unul dintre pași. Eticheta nu precizează că produsul trebuie să stea 3 minute și jumătate în cuptorul cu microunde, ceea ce ar fi fost adevărat”, se arată în plângere.

Pârâtul, Kraft Heinz Foods Company, care produce și Heinz Baked Beanz, a catalogat acțiunea colectivă drept “frivolă”, relatează CNN.

“Suntem conștienți de acest proces frivol și ne vom apăra cu tărie împotriva acuzațiilor din plângere”, a declarat un purtător de cuvânt al Kraft Heinz Foods Company pentru ziar.

Procesul se concentrează pe Velveeta Shells & Cheese, produse de compania alimentară internațională.

Plângerea, care a fost depusă la Tribunalul Districtual din SUA pentru Districtul de Sud din Florida pe 18 noiembrie, susține că promisiunea că paharele cu o singură porție de delicatese din SUA ar fi “gata în 3½ minute” este “falsă și înșelătoare”.

Pe lângă daunele de 5 milioane de dolari, reclamantul solicită și daune punitive, cerând ca companiei “să i se ordone să înceteze publicitatea înșelătoare”, potrivit documentelor judiciare.

Unul dintre avocații care se află în spatele cazului, Spencer Sheehan, este un avocat din New York, cunoscut pentru că a lucrat la cazuri similare.

Supranumit “Justițiarul vaniliei” pentru că a pus sub semnul întrebării cantitatea de vanilie reală din iaurtul de ovăz cu vanilie și iaurt de ovăz cu vanilie și căpșuni cu vanilie de la Chobani, el a mai intentat procese în legătură cu probleme precum aceea dacă chipsurile Tostitos “cu aromă de lime” au suficient suc de lime pentru a justifica eticheta.

 

citește și...