O actriță italiană de filme pentru adulți vrea să devină președinte regional. “Candidez la președinția Lombardiei. Vreau să fiu noua Cicciolina”

28.11.2022, 13:15

În Lombardia, actrița erotică italiană Fortunata Ciaco vrea să candideze pentru funcția de președinte regional. Fortunata Ciaco candidează cu sprijinul micului partid de stânga Nuovo Partito Socialista. Actrița de filme pentru adulți spune că vrea să fie noua Cicciolina și că luptă pentru drepturile femeilor.

Fortunata Ciaco, în vîrstă de 42 ani, și-a anunțat joi candidatura la alegerile de anul viitor.

 

“Vi se pare absurd ca o vedetă porno să fie președinte al Lombardiei? Nu este absurd! Cicciolina a fost votată de atâția oameni. Vreau să calc pe urmele ei!”, a declarat Priscilla Salerno.

“Vreau o lege care să permită femeilor să fie cu adevărat protejate”

Ilona Staller, cunoscută drept Cicciolina, cântăreață, fotomodel și actriță de filme pentru adulți de origine maghiară, a făcut parte din Parlamentul Italiei între 1987 și 1991, ca membru al Partidului Radical. În 2002 a candidat și la alegerile din Ungaria, dar fără succes.

“Am idei concrete, am propuneri serioase pentru Lombardia. În primul rând, sunt antreprenor în primul rând și apoi că mi-am ales un anumit loc de muncă.  Eu mi-am ales un anumit loc de muncă. Doar în Italia acest job este special, în America este ca și cum ai fi brutar. Sunt implicată de șase ani în politică, eu lupt pentru drepturile femeii. Vreau o lege care să permită femeilor să fie cu adevărat protejate”, a spus femeia.

“Cel mai longeviv șef de guvern din istoria republicii, ar fi mândru de mine!”

“Mă simt socialistă din toate punctele de vedere. Este un partid care nu are prejudecăți, dă merite celor care trebuie să le aibă. Bettino Craxi, cel mai longeviv șef de guvern din istoria republicii, ar fi mândru de mine!”, a mai spus,  Fortunata Ciaco.

“În Lombardia sunt atât de multe lucruri de schimbat: reducerea criminalității, infrastructura, sănătatea, turismul. Față de politicienii actuali, eu n-am șofer și merg metroul. Când mă plimb în parc, mi-e frică de hoți de buzunare”, a adăugat candidata.

Anul viitor, în cea mai populată și mai importantă regiune economică a Italiei sunt programate alegeri. În capitala lombardă Milano, la putere se află în prezent Attilio Fontana, din partidul de dreapta Lega, care face parte și din guvernul de la Roma.

Ciaco – care în domeniul profesional poartă numele de Priscilla Salerno – candidează cu sprijinul micului partid de stânga Nuovo Partito Socialista. Ea nu are prea multe șanse de reușită. Ea și-a anunțat intenția de a lupta pentru drepturile femeilor. Ciaco s-a referit la cariera politică a Ilonei Staller, care a devenit cunoscută sub numele de “Ciccolina” în lumea afacerilor erotice și care a făcut parte din parlamentul italian între 1987 și 1992.

citește și...