Nunțile și botezurile, interzise la nivel național! Raed Arafat a anunțat noile restricții

13.10.2020, 21:30
Nunțile și botezurile, interzise la nivel național! Raed Arafat a anunțat noile restricții
Nunțile și botezurile, interzise la nivel național! Raed Arafat a anunțat noile restricții

Marți seară, 13 octombrie, Raed Arafat a anunțat că masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice, iar nunțile și botezurile vor fi interzise la nivel național.

Raed Arafat a prezentat noile restricții luate în contextul creșterii masive a noilor cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni.

Raed Arafat a anunțat noile restricții pentru România

Evenimentele private vor fi interzise pe plan național, iar masca devine obligatorie tot în spațiile publice, acolo unde incidența depășește 3 la mia de locuitori. Toate măsurile vor fi în vigoare până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus. În schimb, botezul și cununia de la biserică se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane.

‘Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere. Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni asupra acestui lucru’, a spus șeful DSU, Raed Arafat, scrie Antena 3. 

CNSU a decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

Nelu Tătaru vrea prelungirea stării de alertă

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că solicită prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie 2020. De asemenea, s-a aprobat lista ţărilor cu risc epidemiologic şi se păstrează aceleaşi reguli.

‘S-a făcut evaluarea fiecărui indice prezentat la nivelul fiecărui județ(…). Datele precizate de către Evidența Populației, în fiecare localitate, referitoare la domiciliu, sunt cele care sunt luate în calcul pentru a calcula acel indice cumulat al cazurilor noi în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori’, a spus ministrul Sănătății.

citește și...