Nuami Dinescu, scrisoare dureroasă pentru Cristina Țopescu

14.02.2020, 11:41
Nuami Dinescu, scrisoare dureroasă pentru Cristina Țopescu
Nuami Dinescu, scrisoare dureroasă pentru Cristina Țopescu

La aproape două luni de la moartea Cristinei Țopescu, Nuami Dinescu i-a scris acesteia o scrisoare dureroasă. Cele două au fost prietene apropiate ani buni. 

Extrem de îndurerată de moartea prietenei sale, actrița i-a scris o scrisoare Cristinei Țopescu, la provocarea celor de la Viva!. 

Nuami Dinescu, scrisoare dureroasă pentru Cristina Țopescu

Cele două s-au întâlnit pentru ultima oară cu doar câteva zile înainte ca jurnalista să se stingă din viață, a mărturisit Dinescu. 

„Cristina mea dragă,

Ceva din mine nu mă lasă să cred, nu mă lasă să pricep, să-mi însușesc gândul că nu mai ești. Mintea mea refuză cu o îndârjire și o încăpățânare pe care nu i-o știam, refuză să priceapă șocul din ultimele zile, deși am stat acolo, lângă sicriul ăla înconjurat de multe flori albe, deși m-am întâlnit cu prietene de ale tale desfigurate de atâta plâns. Mă uit ca proasta la materiale repostate cu tine, la interviuri cu tine. Normal, acum că nu mai ești, descoperă toți cine erai și cum erai, dar tu știi, așa a fost mereu lumea, am mai vorbit noi, eu eram mai furioasă pe ipocrizia lor mai mult decât tine. Am în piept ceva ca o piatră care nu se dă dusă de acolo, Cristina. Stă acolo și așteaptă pesemne să mă trezesc și să zic: „Vai, ce urât am visat!. Eventual, să mă suni când ai tu timp sau când vrei să filmăm ceva, ori să vorbim că ai o idee și să mă întrebi: „Ce faci, fetiță? Ai treabă?.

Vezi tu, Cristina, când îmi ziceai „fetiță, așa mă și simțeam. O fetiță care e prietenă cu o fată tare deșteaptă și bună, și blândă, o fată care are încredere în mine să-mi spună lucruri personale pe care nu le spui ușor nimănui și orele alea, petrecute în mașină, în drum spre metroul din Pipera sau la vreun spectacol erau atât de pline, atât de intense… „Fetiță, dacă nu ai treabă, vreau să mergem…. „Mergem unde vrei, Cristina. O singură dată ți-am zis că nu vreau să am de-a face cu niște persoane, ți-am spus de ce, ai înțeles și nu ai insistat. Eu sunt mai colțoasă, tu erai mereu dispusă să ierți, să stai de vorbă cu o răbdare infinită și să-i explici  unui om, indiferent că era vorba de politică sau de căței, că nu e bine cum gândește și că nimic nu e așa cum crede el, că ar fi bine să se mai intereseze, să aibă mai multă informație.

Nu știu dacă eu am fost prietena ta, dar tu  ai fost Prietena mea. Mereu.

Din 2009, când au început ani destul de grei și pentru mine, tu știi, aveai ochii în lacrimi când îți povesteam cât de greu îmi atârnă Tanța de gât, că mereu trebuie să demonstrez și că apoi, când oamenii veneau și îmi spuneau tot felul de lucruri, surprinși de cât pot și ce pot, îmi stătea pe buze să le spun: „Păcat că v-a luat atâta, dar nu ziceam nimic, ziceam: „Mulțumesc! și atât. Și tu, după un moment din ăsta, când se termina proiectul, îmi ziceai: „Hai că poate se leagă lucrurile mai departe și te liniștești!”, a scris Nuami. 

 

Citește aici întreaga scrisoare cutremurătoare. 

citește și...