Locuitorii din Mariupol „trebuie să vâneze porumbei” din cauza lipsei de hrană. Cât de periculos este să-i mănânci

28.06.2022, 13:33
Locuitorii din Mariupol „trebuie să vâneze porumbei” din cauza lipsei de hrană. Cât de periculos este să-i mănânci
8165791 14.04.2022 Pigeons fly over the damaged tank in Mariupol, Donetsk People's Republic.,Image: 682956991, License: Rights-managed, Restrictions: Editors' note: THIS IMAGE IS PROVIDED BY RUSSIAN STATE-OWNED AGENCY SPUTNIK., Model Release: no, Credit line: Profimedia

Mariupol continuă să sufere din cauza rușilor. Invadatorii nu numai că au distrus orașul cu bombele și obuzele lor, dar continuă și să amenințe orice manifestare a vieții din oraș în toate modurile posibile. Locuitorii orașului Mariupol, ocupat de ruși, suferă de foame și sunt nevoiți să vâneze porumbei, au anunțat luni oficialii orașului. Lipsa apei potabile este, de asemenea, o problemă serioasă.

Locuitorii din Mariupol trebuie să vâneze porumbei din cauza penuriei acute de hrană, a declarat primarul orașului Vadym Boycenko.

Boycenko a spus într-o declarație pe canalul său Telegram că, pentru a supraviețui, locuitorii orașului, care este acum ocupat de trupele ruse, au început să „pregătească capcane pentru porumbei”.

Locuitorii din Mariupol „trebuie să vâneze porumbei”

Primarul a numit criza „o victimizare a oamenilor care au trăit vieți împlinite înainte de război”.

„În timpul Marii Foamete din 1932-1933, oamenii au înființat capcane pentru a prinde porumbei pentru a supraviețui. Păsările care se hrăneau cândva lângă teatru sunt acum hrana lor“- a scris primăria Mariupol într-o telegramă.

”Oamenii din Mariupol nu pot părăsi orașul”

Oamenii din Mariupol sunt în ghetou fără apă potabilă sau mâncare. Ei nu pot părăsi orașul. Colaboratorii au organizat jocuri ale foamei pentru oamenii orașului. Oameni care au trăit o viață normală, plină înainte de război – nu știau ce este foamea sau lipsa de apă potabilă. Aceste lucruri groaznice se întâmplă în secolul XXI, în inima Europei, sub ochii lumii întregi. Acesta este genocidul poporului ucrainean, realizat de un stat terorist”, a spus Vadim Boychenko, primarul Kievului, loial autorităților de la Kiev, în aceeași declarație.

Olexandr Lazarenko, Centrul de asistență medicală primară №3 din Mariupol, a povestit despre pericolele consumului de porumbei:

„Porumbeii sunt un teren propice pentru multe infecții virale, bacteriene și fungice. Din acest motiv, carnea poate fi infectată. Puteți obține histoplasmoză, encefalită, psitacoză, salmoneloză, toxoplasmoză și alte boli periculoase. Astfel de boli sunt deosebit de periculoase pentru copii și bătrâni. În cazul lipsei unei îngrijiri medicale adecvate, acestea pot duce chiar la moarte”, a explicat el.

Anterior, consilierul primarului Andriușcenko a spus că ocupanții ruși au început o exhumare a locuitorilor din Mariupol.

Cât de periculos este să mănânci porumbei

Oleksandr Lazarenko, una dintre clinicile lui Mariupolin, a spus cât de periculos este să mănânci porumbei. „Porumbeii sunt un teren de reproducere pentru multe boli virale, bacteriene și fungice. Prin urmare, carnea se poate contamina. Poate provoca histoplasmoză, encefalită, ornitoză, toxoplasmoză și alte boli periculoase, iar copiii și vârstnicii pot muri dacă nu sunt tratați corespunzător.”

 

citește și...