Nou tip de înșelăciune în România. Cum au adaptat hoții „metoda accidentul”

08.04.2020, 12:10
Nou tip de înșelăciune în România. Cum au adaptat hoții „metoda accidentul”
https://www.digi24.ro/stiri/economie/spania-va-deveni-prima-tara-din-europa-care-introduce-venitul-de-baza-universal-1287541

Autoritățile trag un semnal de alarmă în privința unui nou tip de înșelăciune în România. Iată cum au adaptat hoții „metoda accidentul” și cum să nu picați în plasa lor. 

Cum au adaptat hoții „metoda accidentul”

Polițiștii din Constanța avertizează că infractorii au adaptat „metoda accidentul” pe perioada pandemiei de coronavirus.

Astfel, hoții sună diferite persoane, susțin că sunt rude ale acestora și le cer ajutorul. Infractorii mint că sunt infectați cu Covid-19 și că au nevoie de bani pentru tratament. 

O femeie de 44 de ani din Constanța a fost contactată sub pretextul că fratele ei are coronavirus, scrie stirileprotv.ro. 

„Mihaela, mi-a zis pe nume, ‘tu eşti? ce mă fac?‘.A început să plângă, să se vaite. I-am zis să se liniştească. Zice ‘am plecat astăzi la muncă, am ajuns la muncă, am leşinat, a venit salvarea, mi-a pus masca de oxigen şi m-a dus şi m-a internat la spitalul de la gară, la infecţioase, şi m-a găsit cu virusul’. ‘Sunt disperat că îmi trebuie apărat de ventilaţie, că a venit managerul spitalului la mine şi că îmi trebuie 200 de milioane să îmi iau aparat de ventilaţie’. Mi-a zis ‘tu ai bani în casă?’. I-am spus “Bogdane, am, dar nu o sumă atât de mare, am aşa de zi cu zi”, a povestit femeia. 

Din fericire, victima l-a sunat pe fratele ei și a aflat că este bine și că apelul a fost unul fals. 

Foto: Shutterstock

citește și...