Noi restricții aplicate în Capitală începând de duminică. Ce s-ar putea închide după ce Bucureștiul a trecut în scenariul roșu

07.03.2021, 08:34
Noi restricții aplicate în Capitală începând de duminică. Ce s-ar putea închide după ce Bucureștiul a trecut în scenariul roșu
foto: shutterstock

Numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere în Capitală și-n mai multe județe din țară. Astfel, Bucureștiul a revenit în scenariul roșu de vineri, 5 martie, cu o nouă creștere a ratei de incidență de 3,12. 

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va dispune măsurile necesare având în vedere trecerea Capitalei în zona roşie.

Noi restricții aplicate în Capitală

Ședința va avea loc duminică dimineață, 7 martie, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Capitala a intrat vineri în zona roşie, cu o incidenţă de 3,05 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Capitala nu are, deocamdată, un prefect în funcţie, aşa că şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă va fi condusă de subprefect.

Ce se întâmplă cu şcolile, grădiniţele şi creşele după ce Capitala a intrat în scenariul roşu

În prezent, creşele şi grădiniţele rămân deschise. Şi elevii din clasele primare vor merge în continuare, fizic, la şcoală, alături de clasele terminale, câtă vreme rata de infectare nu depăşeşte 6 la mia de locuitori

Oficialii trebuie să hotărască dacă în Bucureşti va fi închisă activitatea restaurantelor în interior, a sălilor de spectacole, a teatrelor, a sălilor de joc de noroc şi a şcolilor.

Municipiul Timişoara şi mai multe comune periurbane vor intra în carantină, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a propus institutirea carantinei pentru 14 zile, începând cu data de 8 martie 2021.

citește și...