Noi măsuri în lupta contra pandemiei de coronavirus. Pacienții care nu prezintă urgențe vor fi extenați din spitale

23.03.2020, 15:04
Noi măsuri în lupta contra pandemiei de coronavirus. Pacienții care nu prezintă urgențe vor fi extenați din spitale
Noi măsuri în lupta contra pandemiei de coronavirus. Toți pacienții care nu prezintă urgențe vor fi extenați din spitale

Pacienții care nu prezintă urgențe vor fi externați din spitale. În România au fost confirmate 576 de cazuri de coronavirus, dintre care 5 pacienți decedați.

Luni, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, începând de marți, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate, relatează stirileprotv.ro.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

citește și...