Noi detalii din ancheta morţii lui Petrică Mîţu Stoian! Avocata regretatului artist a scos la iveală detalii șocante

11.10.2022, 18:28
Noi detalii din ancheta morţii lui Petrică Mîţu Stoian! Avocata regretatului artist a scos la iveală detalii șocante
Noi detalii din ancheta morţii lui Petrică Mîţu Stoian! Avocata regretatului artist a scos la iveală detalii șocante

Petrică Mîțu Stoian a murit la vârsta de 61 de ani, pe data de 6 noiembrie 2021. Solistul de muzică populară se afla în stare gravă, pe secția ATI din Reşiţa. La aproape un an de la moartea lui, Carmen Obârșanu, avocata familiei artistului, a făcut noi dezvăluiri din anchetă. Ce a scos la iveală?

Pe 6 noiembrie 2022 se împlineşte un an de la trecerea la cele veşnice a lui Petrică Mîţu Stoian. Decesul solistului este în continuare învăluit în mister, însă avocata familiei, Carmen Obârşanu, nu se lasă până ce nu va scoate adevărul la iveală.

Până în prezent, clinica Nera unde artistul a primit un tratament în camera hiperbară, a primit doar amenzi de la instituțiile statului. Avocata a mărturisit că dosarul privind moartea lui Petrică Mîţu Stoian stagnează de aproape două luni.

În ce stadiu se află dosarul morții lui Petrică Mîţu Stoian

„Am fost zilele trecute la Caraș Severin și am solicitat polițistului care se ocupa de caz să văd dosarul, însă am aflat cu surprindere că acesta a ajuns în dulapul unui procuror. Stă acolo, încuiat, cam de o lună și jumătate, sper să nu se rătăcească, așa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri”, a explicat Carmen Obârșanu pentru Fanatik. 

Avocata a precizat că au fost audiați mai mulți martori, ba chiar a fost întocmit un raport de expertiză medico-legală. Din păcate, rezultatele de la Medicină Legală nu sunt deloc mulţumitoare.

„Raportul de expertiză reține o culpă a medicului care s-a ocupat de domnul Mîțu Stoian la camera hiperbară, însă nu vorbește și despre vina clinicii, ceea ce nu e foarte în regulă. Din informațiile mele, domnul Mîțu Stoian a ajuns la clinică având un INR (analiza timpului de protrombină, n.r.) de 5,66 și a primit un tratament cu vitamina K și antihemoragice până a scăzut la 2, după care a făcut embolie pulmonară și a intrat în comă.

Noi am formulat obiecțiuni la expertiză încă din martie 2022, însă ni s-a spus că mai întâi trebuie reaudiat medicul. Iar medicul n-a mai fost reaudiat de la începutul cercetării. Ideea e că, după ce a fost emis raportul de expertiză, nu a mai fost audiat niciun suspect, deci dosarul cam stagnează. Data trecută, când am solicitat dosarul, polițistul care se ocupa de caz era în concediu, acum aflu că e în dulapul procurorului”, a mai declarat Carmen Obârșanu pentru sursa citată anterior.

Artistul urmase un tratament cu oxigen hiperbar

Petrică Mîțu Stoian a mers la clinica Nera ultima oară pe noiembrie 2021, pentru a efectua un tratament post-COVID cu oxigen hiperbar. Cel care i-a făcut evaluarea a fost medicul Bogdan Matei, care i-a și permis interpretului să realizeze o ședință scurtă.

A doua zi, însă, Petrică Mîțu Stoian a ajuns de urgență la Spitalul de Urgență Reșița, iar doctorii i-au pus diagnosticul edem pulmonar mixt / supradozaj dicumatinic / hemoptizie / status post-COVID-19. Din păcate, artistul nu a supraviețuit și a decedat în jurul orei 20:00.

citește și...