Nicușor Dan a anunțat că în București nu va exista târg de Crăciun în această iarnă. ”Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei”

30.10.2020, 10:01
Nicușor Dan a anunțat că în București nu va exista târg de Crăciun în această iarnă. ”Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei”
Nicușor Dan a anunțat că în Bucureșști nu va exista târg de Crăciun în această iarnă. ”Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat joi seară că nu va exista tradiționalul târg de Crăciun în această iarnă, din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus.

Primarul general al Capitalei a explicat și cum va fi organizat târgul de Crăciun în anii care urmează.

“Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală. În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemiei, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târg de Crăciun. Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale. E o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo. Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei. Noi, Bucureștiul, opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă, a declarat Nicușor Dan, citat de Digi24.

Ce spune Nicușor despre închiderea școlilor din București

Nicușor Dan a afirmat că susţine măsura închiderii şcolilor.

Edilul Bucureștiului a afirmat că școala online se poate desfășura în condiții acceptabile.

”Copiii sunt transmiţători ai acestei boli. Specialiştii în care am încredere au spus: întrucât şcolile sunt o sursă de transmiere a bolii şi noi avem în Bucureşti şcoli care învaţă în trei schimburi şi este, practic, imposibil să faci o distanţare a copiilor în clasele supraaglomerate, o măsură de siguranţă în condiţiile în care suntem în Bucureşti şi putem să facem şcoală online în condiţii acceptabile. Este o măsură de siguranţă pe care eu o susţin cu toată inima. Până când nu vom scădea la acel indice sub 3 eu susţin ca şcolile să rămână în continuare închise”, a declarat Nicușor Dan.

citește și...