Nepotul lui Robert Kennedy, Conor, își împărtășește experiența de a lupta în Ucraina. “Nu aveam experienţă militară anterioară şi nu eram un bun ţintaş”

21.10.2022, 13:39

Nepotul lui Robert Kennedy, Conor Kennedy, a luptat în Ucraina și a dezvăluit că era “dispus să moară” luptând împotriva Rusiei. Kennedy, fiul lui Robert F. Kennedy Jr. și al regretatei Mary Kathleen Richardson, își împărtășește acum povestea. “Nu aveam experienţă militară anterioară şi nu eram un bun ţintaş”

“La fel ca mulți oameni, am fost profund mișcat de ceea ce am văzut că se întâmplă în Ucraina în ultimul an. Am vrut să ajut. Când am auzit despre Legiunea Internațională a Ucrainei, am știut că voi merge și m-am dus la ambasadă pentru a mă înrola a doua zi”, a scris Kennedy pe Instagram și pe blogul său Medium. “I-am spus unei persoane de aici unde mă aflu și i-am spus unei persoane de acolo numele meu real. Nu am vrut ca familia sau prietenii mei să se îngrijoreze și nu am vrut să fiu tratat diferit acolo.”

El a continuat: „La plecare, nu aveam experienţă militară anterioară şi nu eram un bun ţintaş, dar puteam să car lucruri grele şi am învăţat repede. De asemenea, eram dispus să mor acolo. Aşa că în curând au fost de acord să mă trimită pe frontul de nord-est. Timpul petrecut în Ucraina nu a fost lung, dar am văzut multe şi am simţit multe. Mi-a plăcut să fiu soldat, mai mult decât mă aşteptam. Este înfricoşător. Dar viaţa este simplă, iar recompensele pentru a găsi curaj şi a face bine sunt uriaşe. Prietenii mei de acolo ştiu de ce a trebuit să mă întorc acasă. Le voi fi mereu dator pentru exemplul lor. Ştiu că sunt norocos că m-am întors, dar mi-aş asuma din nou toate riscurile”, a declarat Conor, potrivit BBC.

“Adevărați luptători pentru libertate”

Kennedy nu a precizat cât timp a luptat cu Legiunea Internațională din Ucraina, un grup de străini care s-au alăturat armatei ucrainene, scriind doar: “Timpul meu în Ucraina nu a fost lung, dar am văzut multe și am simțit multe”. De asemenea, el și-a aplaudat colegii străini care s-au alăturat efortului, numindu-i “adevărați luptători pentru libertate”.

El a numit lupta “înfricoșătoare” și viața de soldat “simplă”, dar nu a împărtășit motivul pentru care s-a întors în Statele Unite. Kennedy a scris: “Mi-a plăcut să fiu soldat, mai mult decât mă așteptam. Este înfricoșător. Dar viața este simplă, iar recompensele pentru a găsi curaj și a face binele sunt substanțiale. Prietenii mei de acolo știu de ce a trebuit să mă întorc acasă. Le voi fi mereu dator pentru exemplul lor. Știu că sunt norocoasă că am reușit să mă întorc, dar mi-aș asuma din nou și toate riscurile pe care ni le-am asumat.”

“În fiecare zi, cineva de acolo sacrifică totul”

Kennedy și-a încheiat mesajul: “Acest război va modela soarta democrației în acest secol. Mai sunt multe de spus despre politica sa și despre rolul guvernelor occidentale acolo. Deocamdată, vă voi îndemna doar să ajutați în calitate personală. Alăturați-vă legiunii, ajutați la graniță sau trimiteți provizii medicale. În fiecare zi, cineva de acolo sacrifică totul pentru o pace durabilă. Nu li se poate cere să acționeze singuri.”

Înainte de această postare, ultima sa postare pe Instagram a fost din 2022, când a instagramat o prezentare de imagini fără legendă – prima fotografie era cu cântăreața braziliană Giulia Be, de care a fost legat romantic recent.

Rusia a invadat Ucraina joi, 24 februarie, iar luptele continuă de atunci. Din vara anului 2022, potrivit Council on Foreign Relations, luptele s-au concentrat în mare parte în estul și sudul Ucrainei.

citește și...