Nelu Tătaru, veste bună pentru toți românii! Ce se pregătește pentru finalul lunii iulie

27.05.2020, 19:03
Nelu Tătaru, veste bună pentru toți românii! Ce se pregătește pentru finalul lunii iulie
Nelu Tătaru, veste bună pentru toți românii

Nelu Tătaru a făcut noi precizări despre relaxarea restricțiilor în România, în perioada următoare. Ministrul Sănătății a mărturicit că, dacă numărul infecțiilor cu coronavirus va continua pe panta descendentă, la finalul lunii iulie sau începutul lunii august, românii vor putea să își reia încet viața dinainte de pandemia de COVID-19.

În plus, Nelu Tătaru a declarat pentru B1 TV că numărul de îmbolnăviri cu coronavirus e în continuă scădere, iar la finalul acestei săptămâni se va face o evaluare pentru cele două săptămâni de relaxare.

Când vom reveni la viața normală

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bilanțul persoanelor ucise de coronavirus a ajuns la 1219 miercuri, 27 mai.

Dacă totul va decurge bine în următoarele zile, Ministrul Sănătății a spus că va concepe nu nou set de măsuri și activități în continuarea celor luate deja de la 15 mai.

‘Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm acelaşi trend, ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări. Avem cam o săptămână de când suntem pe acea pantă descendentă. În următoarea perioadă ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-Covid. Asta nu înseamnă că am terminat cu precauţia, precauţia trebuie să rămână’, a afirmat Nelu Tătaru.

Terasele s-ar putea redeschide la 1 iunie

De asemenea, Tătaru a mai precizat că de la 1 iunie ia în considerare redeschiderea teraselor, însă românii nu ar trebui să lase garda jos. Localurile vor fi nevoite să fie dezinfectate după fiecare client.

‘Organele de control, vor fi acolo fiindcă ne aşteptăm ca la o măsură de relaxare cum ar fi deschiderea teraselor că avem şi un impact asupra numărului de cazuri’, a mai spus Nelu Tătaru.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.287 de persoane. Alte 75.782 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. La ATI, în acest moment, sunt internați 181 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 385.728 de teste, scrie Digi24.

citește și...