Nelu Tătaru, noi precizări despre vacanțele românilor: ‘Să deschidem plajele de la 15 iunie’

22.05.2020, 21:14
Nelu Tătaru, noi precizări despre vacanțele românilor: 'Să deschidem plajele de la 15 iunie'
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că românii își pot face planuri de vacanţă/ FOTO: pixabay

Ministrul Sănătății a făcut noi precizări despre vacanțele românilor vara aceasta. Nelu Tătaru a explicat că măsurile de relaxare se introduc progresiv, iar dacă totul merge bine, de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie restaurantele și plajele.

El a ținut să puncteze faptul că totul depinde doar de comportamentul populației, care trebuie să respecte în continuare măsurile impuse în starea de alertă.

Când s-ar putea deschide terasele și plajele

Vineri, 22 mai, Ministrul Sănătății a declarat că românii își pot face planuri de vacanță, deși ne aflăm în plină epidemie de coronavirus.

În plus, Nelu Tătaru a mai afirmat că România a intrat într-o regresie a curbei privind epidemia de COVID-19, ce se observă de o săptămână şi jumătate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate doar 127 de cazuri noi. Bilanțul total ajunge la 17.712 confirmați pozitiv cu coronavirus și 1159 persoane decedate.

“Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă.

Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a declarat Nelu Tătaru vineri, 22 mai, în timpul unei vizite la Iași.

citește și...