Nelu Tătaru: ”Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit”

26.11.2020, 12:56
Nelu Tătaru: ”Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit”
Nelu Tătaru: ”Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că vaccinarea anti-COVID va fi gratuită și nu va fi obligatorie.

Nelu Tătaru a făcut declarații legate de vaccinarea împotriva coronavirusului la o emisiune de televiziune. Ministrul Sănătății a declarat că vaccinarea nu este obligatorie și că va fi gratuită. de asemenea, Nelu Tătaru a mai spus că speră ca în luna ianuarie să existe prima tranșă de vaccinuri.

”Trebuie să înțelegem! Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit. Noi sperăm ca în ianuarie să putem avea prima tranșă și să putem vaccina prima categorie, și anume personalul din unitățile sanitare publice și private, în jur de 550.000. (Persoanele n.red.) fără comorbidități, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie, aprilie”, a spus Nelu Tătaru, citat de Antena 3.

Președintele României a afirmat că se va vaccina public

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că se va vaccina public împotriva COVID-19 ”dacă se crede că asta ar putea ajuta”.

Liderul de la Cotroceni a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă se va vaccina public împotriva coronaviruslui pentru a dat un exemplu celor care sunt sceptici în privința vaccinării. „Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus președintele României, potrivit Digi24.

Klaus Iohannis a vorbit și despre repartizarea vaccinului în țările din Uniunea Europeană. „Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura, în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă”, a adăugat acesta.

citește și...