Nelu Tătaru, reacție după primele zile de relaxare. ”Dacă această evoluție este nefavorabilă, vom reinterveni și vom impune restricții”

17.05.2020, 15:34
Nelu Tătaru, reacție după primele zile de relaxare.  ”Dacă această evoluție este nefavorabilă, vom reinterveni și vom impune restricții”
Nelu Tătaru, reacție după primele zile de relaxare. ”Dacă această evoluție este nefavorabilă, vom reinterveni și vom impune restricții”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat despre comportamentul multor români în primele două zile de relaxare de după starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru a afirmat, duminică, că în primele două zile de stare de alertă i s-a părut că o parte a populaţiei şi a agenţilor economici nu au respectat regulile impuise de autorități.

”Am observat începând de pe 15 o confundare a măsurilor de relaxare cu o relaxare totală. (…) Suntem într-un moment în care avem 2 zile și în aceste 2 zile atât agenții economici, cât și populația, o parte din ei, au uitat să urmărească și acele reguli”, a declarat ministrul Sănătății la Antena 3.

Nelu Tătaru a explicat că se poate ajunge la reintroducerea unor restricţii.

”Țin să reamintesc, precauțiile și regulile trebuie să rămâne de bază! Sunt 14 zile în care noi, ca minister al Sănătății și celelalte ministere de resort, urmărim evoluția. Dacă această evoluție este nefavorabilă, vom reinterveni și vom impune restricții!”, a adăugat ministrul Sănătății.

”Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile”, a adăugat el.

citește și...