Nelu Tătaru, reacție după creșterea numărului de infectări cu COVID. ”E ca în război… viață contra moarte”

13.10.2021, 11:10
Nelu Tătaru, reacție după creșterea numărului de infectări cu COVID. ”E ca în război... viață contra moarte”
Nelu Tătaru, reacție după creșterea numărului de infectări cu COVID. ”E ca în război... viață contra moarte”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii și consilier onorific al premierului demis Florin Cîţu, a comentat, în mediul online, despre creșterea numărului de infectări cu COVID-19 în țara noastră. ”De această dată e ca în război… viață contra moarte”, a scris Nelu Tătaru pe contul său de Facebook.

Nelu Tătaru a transmis un mesaj pe Facebook în care vorbește despre creșrterea accelerată a numărului de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Acesta a afirmat, printre altele, că în spitale ”e ca pe front”.

Nelu Tătaru, reacție după creșterea numărului de infectări cu COVID. ” Şi dacă sunteţi dintre cei care încă mai au dubii, încercaţi să treceţi pe lângă un spital şi priviţi către Unitatea de Primiri Urgenţe”

”442 decese❗️ 1.667 internați la ATI❗️ 16.743 cazuri noi de persoane infectate❗️ Cu toții suntem supuși greșelii și unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război…viață contra moarte! Și dacă sunteți dintre cei care încă mai au dubii , încercați să treceți pe lângă un spital și priviți către Unitatea de Primiri Urgențe. Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenți, nevaccinați sau care își doresc să fie salvați , dar deja e prea târziu”, a scrius Nelu Tătaru în mediul online.

Așa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în așteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem! Alegeți cu mintea pentru viața dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi…înainte să fie prea târziu. E foarte ușor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic. Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, a adpăugat fostul ministru al Sănătății.

16.743 de cazuri de COVID-19 în ultima zi în România

Alte 16.743 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. În ultima zi s-au înregistrat 442 decese. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu  COVID-19 este de 17.141. Dintre acestea, 1.667 sunt internate la terapie intensivă. Din totalul pacienților internați, 467 sunt minori, 428 fiind internați în secții și 39 la terapie intensivă. Rata de infectare în București a ajuns marți la 14,71 la mia de locuitori, față de 14,2 cu o zi în urmă, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică București.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.874.336 de teste RT-PCR și 3.709.326 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 115.997 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 15.653 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 59.886 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 251 de persoane.

citește și...