Nelu Tătaru: ”Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă”

14.07.2020, 08:39
Nelu Tătaru: ”Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă”
Nelu Tătaru: ”Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, este „aproape iminentă”.

Nelu Tătaru a afirmat că evoluția epidemiologică nu indică necesitatea reinstaurării stării de urgență.

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a spus ministrul Sănătății, citat de Digi24.

”La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități”

Nelu Tătaru a mai declarat că este posibilă instalarea carantinei la nivel local.

„La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie…”, a comentat ministrul Sănătății.

413 îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Luni, 13 iulie 2020, au fost raportate ale 413 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 32.948 de cazuri.

În ultimele 24 de ore, au fost făcute 6.655 de teste. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Au decedat 1.901 persoane diagnosticate cu COVID-19, potrivit Hotnews.ro.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 854.241 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 6.655 de teste.

citește și...