Nelu Tătaru: ”Există riscul prelungirii stării de urgență”

28.04.2020, 08:46
Nelu Tătaru: ”Există riscul prelungirii stării de urgență”
Nelu Tătaru: ”Există riscul prelungirii stării de urgență”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că dacă noile cazuri nu vor scădea, starea de urgență ar putea fi prelungită și după data de 15 mai, când expiră actualul termen.

”În perspectiva datei de 15 mai sunt vești încurajatoare, dar suntem pe panta ascendentă. Ne trebuie 7-10 zile, până în două săptămâni, să vedem dacă avem un număr de creștere, iar apoi alte două săptămâni să vedem că scădem.

Există riscul prelungirii stării de urgență, dar sper să menținem distanțarea socială. Recomand ca de 1 mai să se respecte regulile de izolare voluntară”, a spus Nelu Tătaru, la România TV, potrivit Antena 3.

Pe teritoriul României au fost confirmate 11.339 de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.141 au fost declarate vindecate și au fost externate.

646 de oameni au murit din cauza coronavirusului. La terapie intensivă se află 227 de pacienți.

Până la acest moment, pe teritoriul României au fost prelucrate 143.834 de teste pentru coronavirus.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 490 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, polițiștii și jandarmii au dat amenzi în valoare de 10.239.120 de lei.

citește și...