Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Avem două săptămâni grele”

10.04.2020, 11:28
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Avem două săptămâni grele”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Avem două săptămâni grele”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații despre pandemia de coronavirus din România. El a afirmat că vârful pandemiei este estimat între 10.000-12.000 de persoane, iar dacă până acum evoluția cazurilor a fost relativ moderată, ea se poate modifica în următoarele două săptămâni.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este de părere că următoarele două săptămâni vor fi grele.

„Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent”, a afirmat Nelu Tătaru într-un interviu pentru Digi24.

Nelu Tătaru a afirmat că în funcțe de evoluția pandemiei se poate spune cât poate suporta sistemul sanitar din țara noastră.

„Noi suntem pregătiţi pentru fiecare pas pe care îl trecem. În funcţie de evoluţie, putem spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc. Noi suntem pregătiţi (…) pentru un anumit număr de cazuri critice. Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa.

Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe terapie intensivă sau pe ventilator. Suntem pregătiţi în acest moment pentru numărul de cazuri pe care îl avem, suntem pregătiţi să facem faţă. Rămâne ca evoluţia, explozia sau nu a unui număr de cazuri critice să ne arate în ce măsură sistemul sanitar vibrează sau ajunge la o saturaţie”, a mai spus ministrul Sănătății.

citește și...