Nelu Tătaru a răbufnit! Ce avertisment a transmis românilor: ‘Urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri’

28.08.2020, 19:14
Nelu Tătaru a răbufnit! Ce avertisment a transmis românilor: 'Urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri'
Nelu Tătaru a răbufnit! Ce avertisment a transmis românilor: 'Urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri'

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a ținut să transmită un avertisment pentru toți românii. Acesta a precizat că în luna septembrie urmează o perioadă de creștere a numărului de cazuri de coronavirus

De asemenea, începerii anului școlar va favoriza transmiterea comunitară de COVID-19. Nelu Tătaru a spus că va fi evaluată capacitatea spitalelor de pediatrie pentru a se stabili unde pot fi tratate eventualele cazuri cu coronavirus.

Numărul cazurilor noi va crește

‘În următoarea perioadă, vom evalua și spitalele de pediatrie, pentru a putea avea avea și capacitatea lor, în eventualitatea creșterii numărului cazurilor odată cu deschiderea școlilor.(…) Urmează o lună septembrie, o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare.

Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, precum și în hoteluri, teatre, cinematografe.

Tocmai în acest context, evaluăm capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuală creştere. Repet ce spuneam în ultima perioadă: această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii, acele recomandări, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și un număr scăzut de cazuri de la o zi la alta’, a spus ministrul Sănătății, scrie Antena 3.

Bilanțul total a ajuns la 84.468 cazuri

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.504 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanțul total a ajuns la 84.468. Până astăzi, 3.507 de persoane diagnosticate cu infecție COVID-19 au decedat.

‘Din studiile făcute de noi, o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1.500 de pacienţi noi, timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar noi sperăm ca acele recomandări să fie menținute și respectate, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și o scădere a numărului de cazuri noi”, a mai spus Nelu Tătaru.

citește și...