Narcisa Birjaru a câștigat finala ‘Chefi la cuțite’ 2021! A plecat acasă cu 30.000 de euro

17.06.2021, 00:05
Narcisa Birjaru a câștigat finala 'Chefi la cuțite' 2021! A plecat acasă cu 30.000 de euro
Narcisa Birjaru a câștigat finala 'Chefi la cuțite' 2021

Show-ul culinar ‘Chefi la cuțite’ și-a desemnat miercuri seară, 16 iunie, marele câștigător al premiului în valoare de 30.000 de euro. Narcisa Birjaru a câștigat finala ‘Chefi la cuțite’, sezonul 9. 

Narcisa Birjaru, din echipa mov a lui Cătălin Scărlătescu, a reușit să câștige trofeul de 30.000 de euro. Farfuria de aur i-a fost înmânată câștigătorului de către Gina Pistol, care a venit special pentru finala ‘Chefi la cuțite’. Narcisa este prima femeie care a câștigat ‘Chefi la cuțite’, după 9 sezoane.

Narcisa Birjaru a câștigat finala ‘Chefi la cuțite’ 2021

Tânăra de etnie romă, în vârstă de 24 de ani, a avut mari emoții la preselecții, însă a luat trei cuțite de la chefi pentru hamburgerul savuros pe care l-a pregătit după o rețetă proprie. La audiții, Narcisa Birjaru, marea câștigătoare ‘Chefi la cuțite’ 2021, a venit însoțită de soțul ei.

După ce a aflat că este finalistă la ‘Chefi la cuțite’, Narcisa Birjaru a izbucnit în lacrimi. Pe tot parcursul competiției, Narcisa a obținut de mai multe ori punctaj maxim, însă preparatele cele mai apreciate au fost tocănița țigănească și ‘prăjitura lui mamaie’.

”Nu cred că este adevărat! Nu m-am așteptat niciodată să ajung până aici. Nu m-am gândit niciodată că voi face parte din finală. E ceva magic, unic ceea ce mi se întâmplă acum. Niciodată nu mi s-a apreciat munca așa cum mi s-a apreciat la Chefi la cuțite. Vă mulțumesc din suflet!”, a dezvăluit tânăra.

În finală s-au calificat 3 concurenți

În finala show-ului culinar s-au calificat Cătălin Amarandei din echipa albastră, Elena Matei din echipa verde și Narcisa Birjaru din echipa mov. Fiecare finalist ‘Chefi la cuțite’ a avut câte 7 ajutoare în bucătărie.

La proba de starter, finaliștii au preparat trei meniuri sofisticate: salată de crab la Elena Matei, raviollo cu carne de crab pentru Cătălin Amarandei și see-breeze-starter cu creveți pentru Narcisa Birjaru.

La proba de main course, finaliștii ‘Chefi la cuțite’ au prezentat încă trei preparate: monk fish cu piure de conopidă în echipa Elenei, black cod cu Saint Jacques la Cătălin Amarandei și mușchi de vită cu cartof dulce și pure de păstârnac cu trufe la Narcisa Birjaru. Proba desertului a fost decisivă pentru cei trei concurenți.

Încă din bootcamp-ul ‘Chefi la cuțite’, Narcisa Birjaru le-a demonstrat celor trei jurați că știe să gătească. A pregătit un banal sandwich cu ceafă de porc, care a fost pe placul tuturor.

citește și...