Mr Happy Face, în vârstă de 17 ani, cel mai urât câine din lume. Cum arată patrupedul

26.06.2022, 12:45

Cel mai urât câine din lume este un Chihuahua numit Mr. Happy Face, care a fost înscris la concursul de vineri dintr-un capriciu. „Mr. Happy Face” a fost votat cel mai urât câine din lume. Competiția distractivă din statul american California a avut loc din nou vineri pentru prima dată după o pauză de doi ani.

Cu o coafură punk şi cu limba atârnând permanent, „Happy Face” a fost desemnat cel mai urât câine din lume, în cadrul unei competiţii desfăşurate în Petaluma, California.

Acest câine din China, în vârstă de 17 ani, a învins alţi nouă concurenţi în competiţia care se organizează anual de zeci de ani, relatează AFP.

Câinele a câștigat marele premiu de 1.500 de dolari

Patrupedul fără rasă a captat afecțiunea proprietarului său, Jeneda Benally, și a arbitrilor concursului. Ea și câinele ei au câștigat marele premiu de 1.500 de dolari și o excursie la New York pentru a participa la emisiunea „Today” de la NBC.

Juriul „World’s Ugliest Dog Contest” din orășelul Petaluma a pus în valoare tot ceea ce este considerat urât: ochi bulbucați, dinți strâmbi, bobine, spate cocoșat. Organizatorii vor să folosească competiția pentru a promova primirea animalelor abandonate. Este un memento care să arate că toți câinii sunt adorabili.

Câinele ar mai putea trăi doar câteva săptămâni

Proprietarul animalului, Jeneda Benally, a concurat împotriva a șapte concurenți și a câștigat 1500 de dolari (aproximativ 1400 de euro) în premii în bani. Competiția generează multă atenție în Statele Unite în fiecare an, iar câinii câștigători și stăpânii lor apar adesea în emisiunile naționale de televiziune după aceea.

“Personalul de la canisă a încercat să mă pregătească pentru ceea ce urma să văd. Am văzut o creatură care era într-adevăr în vârstă, avea nevoie de o a doua şansă şi merita să fie iubită”, a spus proprietara.

Medicii veterinari au avertizat-o că, din cauza problemelor de sănătate, câinele ar mai putea trăi doar câteva săptămâni.

Însă, “dragostea, bunătatea şi sărutările mamei l-au ajutat” să depăşească aceste probleme, a adăugat Benally.

“El îşi petrece timpul dormind, sforăie, geme în somn şi scoate sunete ciudate când este fericit”, a mai spus ea.

“Acest eveniment de renume mondial celebrează imperfecţiunile care fac toţi câinii speciali şi unici”, au afirmat organizatorii competiţiei.

 

citește și...