Monica Pop: ”La orice fel de pacient pozitiv, acel pacient are virusul și în secreția lacrimală, fără discuție”

11.11.2020, 09:49
Monica Pop: ”La orice fel de pacient pozitiv, acel pacient are virusul și în secreția lacrimală, fără discuție”
Monica Pop: ”La orice fel de pacient pozitiv, acel pacient are virusul și în secreția lacrimală, fără discuție”

Medicul oftalmolog Monica Pop a explicat cum pot fi protejați ochii în fața virusului SARS-CoV-2.

Binecunoscutul medic oftalmolog Monica Pop a fost prezentă în platoul emisiunii ”Vorbește lumea”, de la pro TV, unde a povestit ce alte simptome ale virusului Covid-19 a întâlnit în practică. ”Orice persoană care a făcut anatomie și biologie la școală știe că există canalul nazolacrimal și am spus tot: dacă există canalul nazolacrimal, tot ce e în nas, trece și în ochi, foarte simplu. La orice fel de pacient pozitiv, acel pacient are virusul și în secreția lacrimală, fără discuție. Am văzut până acum doi pacienți la care a debutat boala cu o conjunctivită. (…) Poate fi un semn al unei infecții virale”, a declarat aceasta.

Despre metodele de protecție a ochilor, Monica Pop a explicat: ”Aș sugera tuturor să poarte ochelari, din mai multe motive. (…) Ochii trebuie spălați dimineața și seara cu apă rece și săpun și este cel mai bun mijloc de dezinfecție, nimic altceva. Ceaiuri sub nicio formă. Ochelarii se dezinfectează și ei cu apă rece și săpun sau cu soluții speciale cu alcool, de la farmacie”.

314.295 de cazuri de coronavirus în România

Marți, 10 noiembrie 2020, pe teritoriul țării noaste au fost raportate alte 7.304 cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19.

Alte 7.304 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raporatate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul COVID-19 ajungând la 314.295, relatează Hotnews. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore a fost de 177. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.727. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.519.095 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 31.005 au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Pe teritoriul României, 41.272 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.767 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 81.518 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 19 persoane. De la începutul epidemiei în România, 211.408 pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...