Monica Pop: ”E un afront la adresa unui om să îi iei temperatura cu forța”

21.05.2020, 09:33
Monica Pop: ”E un afront la adresa unui om să îi iei temperatura cu forța”
Monica Pop: ”E un afront la adresa unui om să îi iei temperatura cu forța”

Binecunoscutul medic Monica Pop este împotriva măsurării temperaturii oamenilor la intrarea în spații închise.

Autoritățile au stabilit ca oamenilor să li se ia temperatura la intrarea în spațiile închise, pe durata stării de alertă din cauza pandemiei de coronavirus.

Medicul oftalmolog Monica Pop consideră că este un afront ca uunei persoane să i se măsoare temperatura cu forța.

”Eu sunt împotriva oricărei impuneri. E un afront la adresa unui om să îi iei temperatura cu forța. În perioada de stare de urgență nu a fost termometrizarea pusă pe tapet, acum este, când e o perioadă mai ușoară, la fel cu masca. E deja ceva care nu se leagă.

După câte știu eu din legislație, nu e voie să faci niciun fel de act medical vreunui om care nu e de acord cu el. Atunci, aș fi mers pe ideea de convingere, nu de impunere. Pentru că omului care îi impui așa ceva, crede altceva. Ați văzut ce teorii ale conspirației sunt”, a declarat Monica Pop, potrivit Antena 3.

”Arată neîncredere în oameni”

Monica Pop consideră că măsurarea temperaturii nu este o măsură bună și că arată neîncrederea în oameni.

”În al treilea rând, cuantumul de 37,3 temperatură e o aberație. Sunt oameni care au această temperatură în mod obișnuit. Eu cred că nu e o metodă bună. Consider eu că arată neîncredere în oameni. Acum sincer, ce fel de COVID e cu febră de 37,3”, a mai spus medicul.

Raed Arafat: ”Termoscanarea nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte”

„Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a afirmat Raed Arafat, șeful departamentului pentru Situații de Urgență.

citește și...