Monica Bârlădeanu: ”Trăim într-o epocă canibalizată și canibalizantă: fiecare tinde să se gândească doar la el”

07.04.2020, 10:56
Monica Bârlădeanu: ”Trăim într-o epocă canibalizată și canibalizantă: fiecare tinde să se gândească doar la el”
Monica Bârlădeanu: ”Trăim înt-o epocă canibalizată și canibalizantă: fiecare tinde să se gândească doar la el”

Actrița Monica Bârlădeanu a făcut declarații despre această perioadă de criză din înteaga lume din cauza pandemiei de coronavirus.

Monica Bârlădeanu a acordat un interviu pentru publicația Formula AS. Vedeta este de părere că toată lumea ar trebui să fie mai responsabilă în această perioadă de criză creată de coronavirus.

”Mi se pare că respon­sa­bi­litatea ar trebui să fie prima valoare ce tre­buie cultivată atât la nivel in­dividual, cât şi la nivel de stat. Toţi ar trebui să fim mult mai respon­sabili, atât faţă de cel de lângă noi, cât şi faţă de ţara noastră. Respon­sabilitatea este esen­ţia­lă pentru un popor şi pentru o ţară, în fiecare secundă, şi pe „timp de pace”, şi la „vreme de război”, cum e acum, când ne luptăm cu acest COVID 19. Din păcate, trăim într-o epocă „canibalizată”, şi „canibalizantă”: fiecare tinde să se gândească doar la el, iar dacă el nu mai are sau dacă i se pare că nu mai găseşte altă soluţie ca să se „înalţe” în so­cietate, îl „mănâncă” pe celălalt”, a declarat vedeta.

Actrița a explicat și cât de importante sunt sănătatea și educația.

”Apoi, pe locul doi, cu importanţă egală, mi se pare că trebuie să fie plasate sănătatea şi educaţia. Care e lucrul pe care oamenii i-l cer lui Dumnezeu cel mai des şi cel mai insistent? Sănătatea. Că dacă nu eşti bine, nimic nu poţi să realizezi. Şi, tot aşa, nimic nu poţi să realizezi dacă oamenii din so­cie­tate nu sunt educaţi. Atât sănătatea, cât şi educaţia ar trebui să fie priorităţi permanente, indiferent de regim, indiferent de partidele de la conducere…”, a mai spus Monica Bârlădeanu.

citește și...