Momente dificile pentru Mioara Roman! A ajuns în scaun cu rotile: „Am dus-o într-un centru de îngrijiri paliative”

17.10.2022, 21:02
Momente dificile pentru Mioara Roman! A ajuns în scaun cu rotile: „Am dus-o într-un centru de  îngrijiri paliative”
Momente dificile pentru Mioara Roman! A ajuns în scaun cu rotile: „Am dus-o într-un centru de îngrijiri paliative”

Mioara Roman, mama Oanei Roman, suferă enorm la cei 82 de ani pe care îi are! În urmă cu o lună, ea a trecut printr-o operație dificilă la șold. Din păcate, Mioara Roman a ajuns în scaun cu rotile, iar starea ei de sănătate se degradează pe zi ce trece tot mai mult. 

Oana Roman se dedică în totalitate mamei sale! Vedeta a mărturisit că cea care i-a dat viață a ajuns să se deplaseze cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Oana a recunoscut că mama ei este internată acum într-un centru de îngrijiri paliative și încearcă pe cât posibil să îi îmbunătăţească starea de sănătate.

Mioara Roman este în scaun cu rotile

„După operație, am internat-o pe mama într-un centru nou de îngrijiri paliative, pentru că se deplasează foarte greu. Este în cărucior, face eforturi mari să meargă, dar îi este foarte greu singură. Acolo unde era ea la azil nu aveau aparatura și nici tratamentele care îi trebuiau ei pentru a se recupera.

Acum, mama este la un centru nou nouț pe malul lacului din Snagov. La două zile după ce s-a deschis acel centru am și băgat-o acolo. Sunt foarte mulțumită de cum e îngrijită! Mama face acolo kinetoterapie, exerciții, bicicletă, mers. Are un program întreg acolo, evoluează încet, încet în fiecare zi.

Mama este supărată pentru ceea ce i se întâmplă. Are foarte multe momente în care îmi spune că nu credea că o să ajungă așa, că îi pare rău, că nu mai poate să meargă cum mergea și așa mai departe, dar din păcate ea are și niște degenerări cognitive care din păcate nu pot fi date înapoi.”, a declarat Oana Roman, pentru Click! 

A fost diagnosticată cu Parkinson

În ultimii doi ani, Mioara Roman s-a tot confruntat cu probleme de sănătate. Aceasta a fost diagnosticată cu un Parkinson agresiv și a avut mâna dreaptă total paralizată și imobilă. A suferit, între timp, și mai multe accidente vasculare mici.

„Degenerările neuronale nu stau pe loc și nici nu dau înapoi. Facem tot ce putem să le ținem pe loc. Are niște probleme care țin de partea neuronală. Îi afectează starea generală, nu mai e activă, conectată la toate lucrurile. Nu mai e așa rapidă în a înțelege. A făcut o serie de mici accidente vasculare. Are o pareză la mâna dreaptă. Are nevoie de îngrijiri speciale. Trebuie să facă kinetoterapie, are nevoie de ajutor, nu mai poate să își miște mâna dreaptă deloc. A învățat să mănânce cu stânga”, a povestit Oana Roman, în direct, la PRO TV.

citește și...