Miracol de Crăciun! O mamă își găsește fiul pe care l-a crezut mort timp de 10 ani

28.12.2022, 15:38

Joyce Curtis nu mai știa nimic de fiul ei din 2010, la câțiva ani după ce acesta a plecat să călătorească prin Europa. Ea a presupus că a murit și chiar l-a plâns pentru el. “Este ca un miracol. Mă resemnasem cu faptul că a murit. Chiar am crezut asta și cred că toată lumea a crezut la fel.”

O mamă care a crezut că fiul ei a murit după ce nu a mai primit vești de la el de mai bine de zece ani a fost șocată să descopere că este în viață.

Joyce Curtis “a plâns toată ziua” când a aflat vestea cea bună, comparând-o cu filmul “Miracle on 34th Street”, transmite dailymail.co.uk.

Miracol de Crăciun! O mamă își găsește fiul pe care l-a crezut mort timp de 10 ani

Ultima dată a primit vești de la fiul ei Nicholas în 2010, când acesta a ajuns la spital după ce a făcut autostopul prin Franța și Spania.

Pentru că trecuse atât de mult timp, coroborat cu Covid, a crezut că a murit și chiar “l-a plâns”.

“Mi-a făcut Crăciunul mai frumos”

Pe 19 decembrie a primit un telefon prin care a fost informată că Nicholas era în viață și se afla din nou în spital, de data aceasta în sudul Franței.

“Nu-mi vine să cred”, a spus ea. “Am crezut că, cu Covid și cu tot ce s-a întâmplat, am crezut că a murit. M-am întristat pentru el. Când am primit telefonul care mi-a spus că este în viață, am intrat în șoc. Nu am făcut decât să plâng toată ziua. Acest lucru mi-a făcut Crăciunul mai frumos, mai ales că soțul meu a murit în iunie. Este ca în filmul “Miracle on 34th Street”. Este ca un miracol. Mă resemnasem cu faptul că a murit. Chiar am crezut asta și cred că toată lumea a crezut la fel.”

Nicholas a părăsit orașul său natal Glasgow, Lanarkshire, la mijlocul anilor 2000 pentru a călători în Europa după ce și-a pierdut slujba de tâmplar. I-a spus mamei sale că a făcut autostopul, iar Joyce crede că a petrecut ceva timp trăind pe străzile din Paris.

În 2009, Joyce a decis să declare dispariția lui Joyce, deoarece nu mai știa nimic de fiul ei “de mult timp”.

Un an mai târziu, Joyce a fost contactată de consulatul britanic din Paris pentru a o anunța că Nicholas fusese internat într-un spital din Franța. Ea a zburat apoi să-l viziteze împreună cu soțul ei – dar aceasta avea să fie ultima dată când îl vedea sau auzea de el după mai bine de un deceniu.

Joyce a declarat: “Am primit o scrisoare în 2010 în care eram anunțată că Nicholas era internat în spital în Franța. Era dispărut de ceva vreme până atunci. Îl dădusem deja dispărut aici, în Glasgow, în anul precedent, după ce nu am mai primit veacuri întregi de la el. Eu și soțul meu ne-am dus să-l vizităm și a fost atât de bine să-l vedem. Îl duceam acasă, dar dintr-un motiv oarecare, nu știu de ce, a dispărut din nou. Îl trimiteau acasă și mi s-a spus că va fi urcat într-un avion. Îl așteptam acasă la Glasgow, la o anumită oră. Lucram la Spitalul General de Sud la acea vreme. Îl așteptam să vină acasă și nu era niciun semn.”

Joyce a primit vestea șocantă că este în viață când Consulatul britanic a contactat-o pentru a o anunța că a fost internat pentru a doua oară într-un spital francez.

Purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare a declarat: “Nu, nu, nu: “Susținem un britanic în Franța și oferim asistență familiei sale. Suntem în contact cu autoritățile locale.”

citește și...