Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Este cel mai mic număr de cazuri de persoane internate la terapie intensivă”

31.05.2020, 14:18
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Este cel mai mic număr de cazuri de persoane internate la terapie intensivă”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Este cel mai mic număr de cazuri de persoane internate la terapie intensivă”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România se află pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor după ce duminică, 31 mai 2020, a fost înregistrat cel mai mic număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus în 24 de ore din ultima perioadă.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, la Digi24, că s-a înregistrat şi cel mai scăzut număr de pacienți cu COVID-19 internați în terapie intensivă.

“Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Este cel mai mic număr de cazuri de persoane internate la terapie intensivă.

Asta ne certifică faptul că suntem pe pantă descendentă.

Urmează să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o. Consider că vom merge pe acest drum favorabil în continuare.

După evaluarea pe 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică, având în vedere rezultatul pozitiv, ne așteptăm la alt pachet de măsuri de relaxare în 15 iunie”, a declarat Nelu Tătaru.

124 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Este cel mai mic număr raportat din această săptămână. Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 19.257.

Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului pe teritoriul țării noastre este de 1.262.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu coronavirus, 13.256 au fost declarate vindecate și au fost externate.

160 de pacienți la terapie intensivă

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 439.197 de teste pentru coronavirus.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.330 de persoane. Alte 95.456 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Peste 3.000 de români din străinătate, confirmați cu COVID-19

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.

De la începutul epidemiei de coronavirus și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

citește și...