Ministrul Sănătății a anunțat când vom scăpa de restricții. Care sunt primele restricţii care vor fi eliminate

25.01.2022, 14:45
Ministrul Sănătății a anunțat când vom scăpa de restricții. Care sunt primele restricţii care vor fi eliminate
Alexandru Rafila, despre pandemie. ”Imunizarea de turmă, mai devreme sau mai târziu, se va produce”

Alexandru Rafila a anunțat când vom scăpa de restricții. Alexandru Rafila spune că o parte din restricţii vor fi eliminate dacă se va constata o descreştere a numărului de cazuri. Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila spune că vârful valului 5 pandemic va fi atins între 10 şi 15 februarie.

Ministrul Sănătății a declarat că după 15 februarie, numărul infectărilor o să scadă începând din luna martie.

Mai mult, Rafila a declarat pentru Digi 24 că de la finalul lunii martie ar putea fi ridicate unele dintre restricții.

România va atinge vârful valului cinci al pandemiei între 10 și 15 februarie

 

„Peste 3 săptămâni, în intervalul 10-15 februarie, probabil vom asista la un vârf al valului, după care vedem o descreștere. Rămâne de văzut cât de rapidă va fi descreșterea.

E posibil să fie destul de rapidă, pentru că astfel de valuri cu creștere fulminantă au și o scădere similară, dar rămâne de văzut în ce măsură respectăm măsurile legate de distanțare, utilizarea corectă a măștii, evitarea aglomerației și chiar de vaccinare.

În ciuda discuțiilor legate de vaccinare și a evidențelor că transmiterea e posibilă și la vaccinați, pe măsură ce Omicron a înlocuit tulpinile anterioare, vaccinarea are avantajul de a proteja de formele grave și deces”, spune Alexandru Rafila despre a patra doză de vaccin anti-COVID la Digi24.

Primele restricţii eliminate

Întrebat când vor fi eliminate măsurile restrictive, Alexandru Rafila a spus: „Cu siguranţă, în luna martie cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de unele dintre aceste măsuri restrictive”.

Ministrul Sănătăţii spune că obligativitatea purtării măştii de protecţie nu va fi printre primele restricţii eliminate.

Măsurile restrictive vor fi eliminate progresiv pe măsură ce scade incidenţa şi se va reduce presiunea pe spitale.

„La început va fi vorba despre un set de măsuri, pentru că, aşa cum aţi văzut, gradul de ocupare a spaţiilor la evenimentele publice, numărul de persoane participante şi aşa mai departe sunt multe lucruri care vor fi incluse în primul pachet de relaxare”, a mai spus ministrul.

citește și...