Alexandru Rafila, despre pandemie. ”Imunizarea de turmă, mai devreme sau mai târziu, se va produce”

24.11.2021, 12:49
Alexandru Rafila, despre pandemie. ”Imunizarea de turmă, mai devreme sau mai târziu, se va produce”
Alexandru Rafila, despre pandemie. ”Imunizarea de turmă, mai devreme sau mai târziu, se va produce”

Profesorul Alexandru Rafila a făcut noi declarații despre pandemia de coronavirus și despre imunizare. „Imunizarea de turmă, mai devreme sau mai târziu, se va produce. Prin trecerea prin boală sau vaccinare vom ajunge la imunitatea de turmă, dar boala va rămâne endemică, nu va dispărea”, a declarat binecunoscutul medic.

Întrebat, la emisiunea „Marius Tucă Show” de la Aleph News, despre numărul mare de cazuri de coronavirus, Alexandru Rafila a declarat că una din explicaţii este imunitatea scurtă pe care o oferă vaccinul, dar pe măsură ce se va administra şi doza treia, lucrurile vor intra în normal.

„Imunizarea de turmă, mai devreme sau mai târziu, se va produce. Prin trecerea prin boală sau vaccinare vom ajunge la imunitatea de turmă, dar boala va rămâne endemică, nu va dispărea. Probabil că va exista o sezonalitate ca la gripă. Cu cât tulpina este mai transmisibilă, cu atât procentul de populaţie care trebuie să treacă prin boală sau să se vaccineze este mai mare. Dacă la început se discuta de 70%, pentru această tulpină, mult mai transmisibilă, ajungem la o imunitate greu de atins, aproape de 90%”, a spus Alexandru Rafila. potrivit Mediafax.

Alexandru Rafila, despre pandemie. ”Proporţia celor care fac forme grave din rândul vaccinaţilor este mult mai mică decât în cazul nevaccinaţilor”

„Proporţia de persoane vaccinate şi nevaccinate este diferită. Unii vaccinaţi nu mai fac boala. Acum însă există o tulpină care se transmite mult mai uşor. Proporţia celor care fac forme grave din rândul vaccinaţilor este mult mai mică decât în cazul nevaccinaţilor. Ca să încetineşti transmiterea, vaccinarea trebuie combinată şi cu alte metode. Dacă oamenii au forme clinice manifeste, probabil că transmit în mod similar”, explicat Alexandru Rafila în emisiunea Off/On The Record, la Aleph News, conform sursei citate anterior.

Acesta spune că transmiterea nu e diferită între vaccinaţi şi nevaccinaţi: „Modalitatea de transmitere nu este diferită între vaccinaţi şi nevaccinaţi. La noi, din numărul de decese, 90% erau nevaccinaţi. Sunt şi persoane cu afecţiuni la care răspunsul imun nu există. Noi am avut 500-600 de morţi pe zi, la o populaţie de 18 milioane de locuitori. Noi am fot pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit 1 Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbuşit. Din cauza celor care fac propagandă imorală împotriva vaccinării, multe mii de oameni au murit. Mai sunt şi decesele indirecte, oamenii nu au loc în spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedaţi în 3 luni”.

citește și...