Mihai Morar, mărturisire emoționantă: ”Mă durea că nu mai aveam feedback. Mi-am dat spațiu”

16.11.2021, 21:19
Mihai Morar, mărturisire emoționantă: ”Mă durea că nu mai aveam feedback. Mi-am dat spațiu”

Mihai Morar, unul dintre cei mai îndrăgiți moderatori de radio, a vorbit luni, în cadrul unui podcast, despre demisia de la ”Răi da buni”. Prezentatorul TV a explicat care au fost motivele care au dus la decizia ca omul de televiziune să nu mai prezinte emisiunea pe care a moderat-o timp de 13 ani. ”Am crezut că o să îmi lipsească ceva”.

Mihai Morar, realizatorul matinalului de la Radio ZU, a decis să-și facă și el un podcast, intitulat „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, pe care l-a lansat în decembrie anul trecut și are 138.000 de abonați.

Luni, în cadrul podcastului Aproximativ Discuții cu Gojira, omul de televiziune a povestit despre cât de confortabil îi era în postura de prezentator, la emisiunea Răi da buni”, rutina zilnică pe care o făcea, motivație, dar și ce îl lega de job.

Prezentatorul de la Radio ZU a mărturisit că ajunsese la un nivel de saturație, din cauza rutinei profesionale, dar și a emoțiilor care erau implicate în ceea ce făcea.

”Produsul pe care îl livrez pe radio trebuie să livreze entertainment, conform unei paradigme stabilite de noi. Toate radiourile sunt un refugiu, cum e și podcastul lui Măruță. El face foarte bine exploatare emoțională. Eu nu pot face asta. Nu am mai putut să fac ce face Cătălin pe TV”, a mărturisit Morar.

De ce a plecat Mihai Morar de la ”Răi da buni”

Moderatorul de radio a explicat că nu i s-a spus direct să demisioneze, ci i s-a adus la cunoștință că va lucra mai puțin, iar într-o zi i s-a spus să ia o luna pauză. ”Am știut când am urcat în mașină că nu mai calc acolo niciodată”.

”A fost un context pandemic în care, pe fondul panicii că nu mai avem publicitate, s-a luat decizia ca să lucrez din 5 zile doar 3, să iau o lună pauză. Acesta a fost contextul. Am știut când am urcat în mașină că nu mai calc acolo niciodată”.

Mihai Morar spune că era conectat emoțional cu jobul pe care îl avea în televiziune, datorită rutinei profesionale, însă când a renunțat  a simțit că s-a eliberat. ”Nu renunțam pentru că nu știam că este posibil să înlocuiești ritualul acela cu altceva”.

Mihai Morar:  ”Știam că nu mă mai regăsesc în exercițiul de a face zilnic televiziune și mă durea că nu mai aveam feedback”

”Am crezut că o să îmi lipsească ceva. A fost sentimentul de eliberare. În 13 ani, în fiecare seară aveam un ritual: mă duceam la TV. Nu îmi ocupa nimic. Prin repetiție, faci lucruri pe care nu iți dorești să le faci. Are legătură cu faptul că știam că nu mă mai regăsesc în exercițiul de a face zilnic televiziune și mă durea că nu mai aveam feedback. Ultima chestie relevantă pe care am făcut-o la Tv a fost interviul cu Fulgy, mie mi-am pus multe semne de întrebări. Televiziunea nu mai era urmărită pentru chestiile astea. Nu renunțam pentru că nu știam că este posibil să înlocuiești ritualul acela cu altceva. Mi-am dat spatiu”.

citește și...