Mihai Budeanu, de la 3 Sud Est, despre experiența COVID-19. ”Nu a fost nicio exagerare”

30.03.2022, 13:42
Mihai Budeanu, de la 3 Sud Est, despre experiența COVID-19. ”Nu a fost nicio exagerare”
Mihai Budeanu, de la 3 Sud Est, despre experiența COVID-19. ”Nu a fost nicio exagerare”

Mihai Budeanu, unul dintre componenții trupei de succes 3 Sud Est, și-a amintit de una dintre cele mai grele perrioadse din viața sa, când a fost infectat cu noul coonavirus și a stat timp de mai multe săptămâni în spital. Artistul, în vârstă de 45 de ani, a ținut să prtecizeze că informațiile apărute în presă despre cât de gravă era situația lui nu au fost deloc exagerate.

Mihai Budeanu, de la trupa 3 Sud Est, a trecut prin momente cumplite în luna noiembrie a anului 2020, când a fost infectat cu COVID-19. Acesta a fost în stare gravă și a stat în spital timp de trei săptămâni.

Invitat alături de colegii săi din trupa 3 Sud Est la podcastul realizat de prezentatorrul de televiziune Cătălin Măruță, Mihai Budeanu și-a amintit de acea perioadă extrem de dificlă din viața sa.

Mihai Budeanu, de la 3 Sud Est, despre experiența COVID-19. ” Atât puteam să rezist fără mască. Cam 10 minute, deși era mult”

„La un moment dat citeam știrile și vedeam: Mihai, la un pas de moarte. Mă îngrozeau, crede-mă”, i-a spus Cătălin Măruță lui Mihai Budeanu, relatează click.ro. „Păi cam așa a fost”, a răspuns artistul.

„Da, așa este. Eram la ATI. Când scoteam masca (n.r. de oxigen), în 10 minute trebuia să mănânc și trebuia să merg la toaletă. Atât puteam să rezist fără mască. Cam 10 minute, deși era mult….Nu a fost nicio exagerare (n.r. în presă). Chiar așa a fost”, a mai spus Mihai Budeanu.

Alexandru Rafila: ”Începând cu săptămâna viitoare, vom intra şi noi pe un trend descendent”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, de săptămâna viitoare, infecţiile cu COVID-19 vor avea o tendinţă descendentă.

„Au fost înregistrate 4.276 de cazuri. Remarcăm o scădere în aceeaşi zi de marţi şi, dacă ea va fi susţinută şi în următoarele zile, probabil vom intra pe un trend descendent. Evoluţiile în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi după data confirmării, evoluţia ratei de pozitivitate care a cunoscut o uşoară creştere, de la 9% până la 12%, încărcarea paturilor din ATI care a cunostut o scădere mai lentă decât scăderea înregistrată la numărul de persoane internate, şi e normal să fie aşa. (…)Având în vedere trendul regional, opinia noastră este că, începând cu săptămâna viitoare, vom intra şi noi pe un trend descendent care să ducă la dispariţia încet-încet a acestei probleme de sănătate publică în perioada următoare şi la reluarea activităţilor în mod obişnuit”, a declarat Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă, transmite g4media.ro.

citește și...