Mic dejun turcesc. Tot ce trebuie să știți despre un mic dejun turcesc complet

30.05.2022, 20:26

Cuvântul turc pentru mic dejun este kahvalti. Sensul literal din spatele acestuia este „înainte de cafea”. Este interesant pentru că, în ciuda faptului că turcii au adus această băutură în Europa, și că au creat o renumită, confirmată de Unesco ca Patrimoniu Cultural Imaterial, metodă de preparare a cafelei nefiltrate numită „cafea turcească”, ceaiul este încă un favorit clar la masa de mic dejun.  

Micul dejun turcesc autentic acoperă de obicei întreaga masă. Este bogat, consistent și cu adevărat sățios. Turcia este o țară mare, așa că nu este surprinzător că există unele diferențe locale în fiecare regiune. Cu toate acestea, există lucruri care se găsesc peste tot: ouă, pâine, măsline multicolore, diverse tipuri de brânză, unt, legume (roșii, castraveți, ardei gras), dulceață, miere, kaymak (un produs lactat cremos), tartine, produse de patiserie, ceai, iar lista poate continua.

  • Pâine și produse de patiserie

Pâinea este un aliment de bază în Turcia și nu există mic dejun fără ea. Există multe tipuri diferite de pâine, dar cea mai comună este pâinea albă. Cu toate acestea, pâinele cu cereale devin din ce în ce mai populare și astăzi.

  • Brânză

Un alt element de bază la masa de mic dejun în Turcia. Încă o dată, există zeci de tipuri diferite de brânză, dar există câteva care ies în evidență din mulțime. Unul dintre ele este beyaz peynir – brânză albă moale sărată, asemănătoare cu feta ușoară.

  • Mezeluri

Turcii au câteva lucruri despre care ar trebui să vorbim. Primul – un cârnați uscat și picant numit Sucuk. De obicei, este făcut cu carne de vită, deoarece Turcia este o țară musulmană și majoritatea oamenilor evită carnea de porc. Acest cârnați poate fi servit pur și simplu tăiat în bucăți pentru a-l savura cu o bucată de pâine, dar de obicei, este prăjit împreună cu ouă. Pastirma este o carne de vită foarte condimentată, uscată la aer. Pastirma se servește de obicei împreună cu ouă, la fel ca Sucuk.

  • Ouă

Dacă ar trebui să numesc un ingredient care poate fi găsit în aproape fiecare mic dejun din întreaga lume, acela ar fi, fără nicio îndoială, ouăle. Turcia nu este o excepție.

  • Condimente

Turcii iubesc o mare varietate de condimente pe masa lor de mic dejun. Să începem cu dulcețurile de fructe. Dulceata de trandafiri, marmelada de portocale, marmelada de smochine sunt alegerile populare. Mierea este, de asemenea, un aliment de bază. Turcii își iubesc mierea. Mai ales într-o combinație cu Kaymak – o cremă coagulată proaspăt făcută. Se amestecă doar cu miere și se întinde generos pe o pâine moale proaspăt coaptă.

  • Tahin Pekmez

Un alt produs nelipsit este Tahin Pekmez – un tartinad dulce care este practic o combinație a două lucruri: Tahin (Tahini – paste cu semințe de susan) și Pekmez (melasă de struguri). De obicei se mănâncă uns pe pâine proaspătă.

  • Băuturi

După cum am spus deja la începutul acestei postări, ceaiul este un campion clar în Turcia. Negrul puternic este favorit. Cafeaua nu este de obicei inclusă la micul dejun și este savurată mai târziu în cursul zilei. Sucurile de fructe sunt, de asemenea, populare, în special de rodie. Standuri care oferă un suc de rodie proaspăt stors pot fi găsite la fiecare colț!

Ultima, dar nu cea mai mică parte din micul dejun sunt legumele. De obicei, este vorba de roșii, castraveți, ardei gras și măsline multicolore.

citește și...