Rețetă rapidă de menemen. O veți iubi!

05.05.2022, 15:25
Rețetă rapidă de menemen. O veți iubi!

Veți iubi această rețetă rapidă de menemen cu ouă moi, cu roșii, ardei și ceapă! Acest fel de mâncare simplu dintr-o tigaie se prepară în 20 de minute sau mai puțîn și face micul dejun, prânzul sau cina perfecte. Doar adăugați pâinea preferată pentru a o servi!

Dacă vă plac ouăle sărate, omletă perfect pentru micul dejun (și da, ouăle pentru cină!), veți dori să încercați această variantă delicioasă și extra copioasă din Turcia cunoscută sub numele de Menemen.

Ce este menemen

Acest mix de ouă își ia numele de la orașul turcesc Menemen, un oraș mic situat chiar lângă autostrada principală din nordul Izmirului.

Menemen este practic ouă omletă cu roșii, ardei și, uneori, ceapă. Condimentul este destul de simplu și include adesea un strop de ierburi uscate (eu am folosit oregano) și fulgi de chili.

Menemen este un fel de mâncare simplu și versatil într-o singură tigaie, care se adună în 20 de minute sau mai puțin!

Ingrediente

2 linguri ulei de masline
2 cepe, feliate
1 ardei roșu sau verde, fără semințe și tăiat felii
1-2 ardei iute roșii, fără semințe și feliate
o cutie de 400 g roșii tocate
1-2 linguri de zahar tos
4 oua
buchetă mică de pătrunjel, tocat grosier
6 linguri iaurt gros, cremos
2 catei de usturoi, macinati

Mod de preparare

PASUL 1
Încinge uleiul într-o tigaie cu bază grea. Se amestecă ceapa, ardeiul și ardeiul iute. Gatiti pana incep sa se inmoaie. Adăugați roșiile și zahărul, amestecând bine. Gatiti pana scade lichidul, asezonati.

PASUL 2
Cu o lingură de lemn, faceți 4 buzunare în amestecul de roșii și spargeți ouăle în ele. Acoperiți tigaia și gătiți ouăle la foc mic până se întăresc.

PASUL 3
Bate iaurtul cu usturoiul si asezoneaza. Presărați menemenul cu pătrunjel și serviți din tigaie cu o praf de iaurt cu aromă de usturoi.

citește și...