Mia Khalifa se revoltă din cauza “crimelor împotriva umanității” după revolta din închisoarea “infernală” din Iran

16.10.2022, 16:18

Fostul star Mia Khalifa și-a arătat sprijinul pentru protestatarii politici iranieni închiși în faimoasa închisoare Evin, după ce un incendiu major și o revoltă au izbucnit acolo noaptea trecută (15 octombrie). “În această închisoare sunt ținuți prizonieri politici, protestatari și luptători pentru libertate. Aceasta este o CRIMĂ ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII”.

Fosta vedetă Pornhub Mia Khalifa a denunțat o “crimă împotriva umanității”, în urma unui incendiu și a unei revolte majore care au avut loc într-o închisoare cunoscută ca un iad din Iran, soldată cu patru morți și 61 de răniți.

Noaptea trecută târziu (sâmbătă, 15 octombrie), videoclipuri împărtășite pe rețelele de socializare au arătat flăcări și fum ieșind din închisoarea Evin din Teheran. De asemenea, se auzeau focuri de armă, iar rapoartele au început să curgă despre ciocniri între deținuți și gardieni, transmite dailystar.co.uk.

Mia Khalifa se revoltă din cauza “crimelor împotriva umanității” după revolta din închisoarea “infernală” din Iran

În această instituție, regimul despotic iranian își trimite majoritatea deținuților politici.

Luna trecută, proteste masive au izbucnit în întreaga țară în urma morții lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în custodia poliției.

Întâmplările îngrozitoare pin care trec deținuții

Oficialii au declarat că Mahsa, care a fost arestată pentru că nu purta hijab, a murit în urma unui atac de cord. Familia ei și militanții spun că a fost bătută până la moarte de poliția morală a regimului.

Deși rămâne neclar dacă revolta de ieri are legătură cu aceasta, sute de protestatari antiguvernamentali au fost trimiși la închisoarea Evin în ultimele săptămâni.

Modelul libanezo-american OnlyFans Mia a distribuit pe Twitter imagini care par să arate iranieni care blochează drumurile spre închisoare, împiedicând astfel forțele de securitate să reprime revolta.

Mia a fost o susținătoare vocală a protestatarilor iranieni și nu s-a abținut atunci când a criticat închisoarea Evin pentru că i-a ținut închiși.

Ea a scris: “În această închisoare sunt ținuți prizonieri politici, protestatari și luptători pentru libertate. Aceasta este o CRIMĂ ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII și dacă nu vorbiți despre [acest lucru] nu meritați să vă plimbați cu libertățile pe care le considerați primite în fiecare zi.”

Agenția de știri de stat iraniană IRNA a sugerat că revolta din închisoare nu a avut legătură cu protestele recente, citând un oficial care a dat vina pe “elemente criminale” pentru incendiu.

Cu toate acestea, The Daily Mail a relatat că deținuții au fost văzuți în vârful închisorii scandând “moarte dictatorului” – un strigăt de adunare folosit în ultimele săptămâni.

IRNA a susținut inițial că opt persoane au fost rănite în timpul revoltei și niciuna nu a fost ucisă. Cu toate acestea, agenția de stat a declarat acum că patru persoane au fost ucise și 61 rănite.

Potrivit BBC, incendiile încă mai făceau ravagii în jurul incintei închisorii după ce oficialii iranieni au declarat că situația este sub control.

În închisoarea Evin este locul în care a fost închisă britanica-iraniană Nazanin Zaghari-Ratcliffe sub acuzația falsă de spionaj.

Foștii deținuți au relatat  întâmplări îngrozitoare despre gardieni violatori, spânzurări în curte și bătăi violente.

citește și...