Mesaje sfâșietoare după moartea lui Florin Condurățeanu. Dan Capatos, Mircea Badea și Monica Pop, marcați de durere

29.06.2021, 09:14
Mesaje sfâșietoare după moartea lui Florin Condurățeanu. Dan Capatos, Mircea Badea și Monica Pop, marcați de durere
Mesaje sfâșietoare după moartea lui Florin Condurățeanu. Dan Capatos, Mircea Badeea și Monica Pop, marcați de durere

Jurnalistul Florin Condurățeanu a murit în data de 28 iunie 2021. Acesta a încetat din viață în urma unui stop cardio-respirator. Binecunoscutul jurnalist  avea 71 de ani. Vestea tragică a fost dată de prezentatorul de televiziune Mihai Gâdea la emisiunea ”Sinteza Zilei”, de la postul de televiziune Antena Stars.

Cunoscutul om de televiziune Florin Condurățeanu a încetat din viață luni seara, 28 iunie 2021. Jurnalistul a suferit un stop cardio-respirator. Acesta murit chiar de Ziua Ziaristului Român.

Vestea dispariției jurnalistului Florin Condurățeanu a îndurerat pe toată lumea.

Mesaje sfâșietoare după moartea lui Florin Condurățeanu. Dan Capatos: ”Ne-am despărțit de cel mai bun om din lumea asta”

Dan Capatos a vorbit despre cel care a fost Florin Condurățeanu în cadrul emisiunii ”Xtra Night Show”: ”Ne-am despărțit de cel mai bun om din lumea asta, Țuțu Condurățeanu a făcut un stop cardio vascular în urmă cu două ore și ne-a părăsit. Repet, nu cred, am stat m-am gândit mult, nu am identificat o altă persoană mai bună decât el, din toate punctele de vedere. Atâta bunătate într-o inimă de om nu știu cum au putut încăpea. (…) Orice am încerca noi muritorii să spunem despre el, e prea puțin. Nu există om pe pământul acesta disponibil 24 din 24 pentru restul oamenilor de pe pământ, așa cum era el. Nu știu cum putea, la orice oră din zi și din noaptea avea o vorbă bună, un sfat și o acțiune. Mie cel puțin mi-a salvat toate rudele, vecinii, nu conta pentru cine interveanai la Țuțu, pentru cine abuzai cu prietenia pe Țuțu. (…) N-am învățat să fim buni ca Țuțu, acum ne-a lăsat singuri și nu știm cum să facem mai departe, cum să fim buni ca acest om. Nu mai spun cum sunau mesajele de la el de sărbători, cum vorbea”, a spus Dan Capatos, citat de spynews.ro.

Jurnalistul Marius Tucă a vorbit și el despre relația pe care a avut-o cu cel care a fost Florin Condurățeanu. ”A fost o viață de om. Era refugiul nostru, al ziaristilor mai tineri. Când nu mai exista nicio cale, niciun răspuns, atunci exista Țuțu. Îmi dau seama că l-am văzut nemuritor. Îmi pare rău că nu am apucat să scriu o scrisoare pe care am vrut s-o fac publică dintotdeauna. Am simțit să-i scriu scrisoarea asta, să-i mulțumeasc pentru momentele în care nu aveai nicio soluție și el venea cu o soluție simplă și cu explicație din viață”, a spus Marius Tucă la Antena 3. ”M-am uitat la determinarea lui în a-i învăța pe ceilalți, în a le spune cât de frumoasă e meseria asta. Am atâtea amintiri legate de el. (…)Nu cred că mai există un gazetar așa cum e el, un ziarist de modă veche, dar în sensul cel mai bun al cuvântului”, a adăugat acesta.

Mesaje sfâșietoare după moartea lui Florin Condurățeanu. Mircea Badea: ”Sunt în stare de șoc”

Prezentatorul de televiziune Mircea Badea a făcut și el declarații după dispariția lui Florin Condurățeanu. „Sunt în stare de șoc. Am urcat în casă, am dat drumul la televizor și am citit burtiera. Acum 12 minute am aflat, dând drumul la televizor. Practic, mi-a căzut capul… Nu-l percepeam ca fiind muritor, nu-l percepeam ca fiind om, adică era un mare iubitor, un atât de mare iubitor de oameni, de cuvinte, inclusiv de țară. Era cel mai mare iubitor pe care l-am cunoscut. Poate că de asta la un moment dat inima nu a mai rezistat, pentru că o inimă atât de mare, cât de mare poate fi?”, a declarat Mircea Badea la Antena 3. ”Am vorbit cred că în urmă cu 10 zile pentru că i-am cerut un sfat. (…) Florin Condurățeanu și el a fost un mare intelectual, i-a cunoscut pe toți marii intelectuali ai acestei țări, a stat la masă cu ei, a trăit cu ei. A fost un mare iubitor de limbă română, cititor și vorbitor de limbă română în felul acela atât de caracteristic lui, orginial”, a completat el.

Medicul oftalmolog Monica Pop a transmis un mesaj pe contul său de socializare: ”De ce, Florin Condurățeanu????? Mult prea devreme, om frumos și foarte sufletist. Te iubesc veșnic. Dormi în pace, prieten drag!!”.

Mesaje sfâșietoare după moartea lui Florin Condurățeanu. Mihai Mitoșeru: ”Nu am cuvinte”

Mihai Mitoșertu a fost anunțat de mama sa, Camelia Mitoșeru, despre moartea lui Florin Condurățeanu. ”Acum m-a sunat Mama plângând (au fost saptamana trecută împreuna la emisiune), dar tot nu pot sa cred ca a murit Florin Condurateanu! Țuțu era un om minunat! Nu mai am cuvinte! Dumnezeu să-l odihneasca!”, a scris actorul în mediul online.

Interpreta de muzică populară Saveta Bogdan este și ea marcată de dispariția jurnalistului Florin Condurățeanu: „Dumnezeu sa te odihnească in pace! Începutul săptămânii ne-a adus încă o veste tristă, bunul nostru prieten Florin Condurațeanu ne-a părăsit în această seară! Nu o să uit niciodată sfaturile, povețele și emisiunile frumoase pe care le-am avut împreună! Vei rămâne veșnic, în amintirea mea! ????”.

citește și...