Mercenarii ruși recrutează prizonieri seropozitivi pentru a lupta

27.10.2022, 20:01

Războiul dintre Rusia și Ucraina, care a început la 24 februarie, continuă să se intensifice, iar numărul victimelor continuă să crească de ambele părți. Cele mai recente informații provin de la serviciile de informații ucrainene. În acest caz, Moscova recrutează pacienți cu HIV și hepatită C și îi trimite la război.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, acest act este realizat de grupul Wagner, o organizație paramilitară privată formată dintr-o rețea de mercenari ruși. Mai mult, ministerul susține că recrutarea “a căpătat deja un caracter masiv”.

Raportul de informații întocmit de Departamentul ucrainean de Apărare indică punctul în care au fost duși cei mai mulți bolnavi: “Numai în penitenciarul numărul 5 din satul Metalostroy, în regiunea Leningrad, peste o sută de deținuți cu HIV sau hepatită C confirmată au fost mobilizați de grupul Wagner”, transmite yahoo.com.

Ce culoare de brățări poartă

Guvernul Zelensky a acuzat Moscova că “marchează” acești pacienți cu brățări care le identifică bolile. Pentru pacienții cu HIV, o brățară roșie, iar pentru cei cu hepatită, o brățară albă.

Grupul Wagner, aflat în slujba Kremlinului, s-a plâns că trebuie să se afle în prima linie a războiului cu bolnavii de HIV și hepatită, atât de mult încât medicii din război “refuză sistematic să îngrijească răniții cu HIV și hepatită”.

Luptători ruși captivi cu HIV și hepatită au fost deja capturați în Ucraina

“Există un resentiment tot mai mare în rândul celorlalți combatanți obligați să servească alături de cei infectați”, se arată în mesaj.

Luptători ruși captivi cu HIV și hepatită au fost deja capturați în Ucraina, confirmând informațiile privind “recrutarea” în masă a prizonierilor infectați în cadrul PMC Wagner.

Ce este grupul Wagner

Wagner este o companie militară privată rusă care, potrivit unei game largi de investigații, este finanțată prin intermediul lui Evgheni Prigozhin – unul dintre apropiații lui Vladimir Putin. Wagner participă în mod activ la războaiele Rusiei din Ucraina, Siria, Libia și alte părți ale Africii.

Există o listă lungă de crime în care mercenarii Wagner au fost implicați în Ucraina în timpul invaziei la scară largă, inclusiv atrocitățile de la Bucha și un atac mai recent asupra prizonierilor de război din colonia penală Olenivka.

Wagner a operat pe teritoriul ucrainean și în 2014. Se presupune că PMC-ul nou-înființat a jucat un rol decisiv în bătăliile pentru aeroportul Luhansk și Debaltseve din regiunea Donețk, când trupele ucrainene au fost încercuite și au suferit pierderi grave în timpul bătăliei. Republicile populare autoproclamate Donețk și Luhansk continuă să controleze aceste teritorii ca urmare a acelei ofensive.

.

 

citește și...