Melania Medeleanu: ”Am simţit pe pielea mea covidul”

08.02.2021, 15:19
Melania Medeleanu: ”Am simţit pe pielea mea covidul”
Melania Medeleanu: ”Am simţit pe pielea mea covidul”

Melania Medeleanu a explicat că și ea a fost infectată cu noul coronavirus, însă a avut o formă ușoară a bolii.

Fosta prezentatoare de televiziune Melania Medeleanu a mărturisit, pentru publicația Formula AS, ce simptome a avut. De asemenea, aceasta a explicat că nu știe de unde a luat virusul.

”Am simţit pe pielea mea covidul, noroc că a fost o formă uşoară, ma­ni­festată prin oboseală, dureri de cap şi, ce-i drept, o tuse ex­trem de enervantă. Ştii care a fost pentru mine semnul cel mai clar că eram bolnavă? Nu-mi venea să mă ridic din pat dimi­neaţa, nu aveam chef de muncă, iar eu am în­totdeauna chef să mun­cesc. Nu ştiu cum am luat vi­ru­sul… Când am ridicat un colet, sau la cum­pă­rături ? Chiar nu ştiu, pentru că am fost foarte pre­caută”, a declarat Melania Medeleanu.

Melania Medeleanu: ”Deşi am trimis mulţi oameni în carantină prin infec­tarea mea, nu am îmbolnăvit pe nimeni”

Melania Medeleanu a explicat că deși a fost infectată, nu a transmis boala mai departe.

”Dar deşi am trimis mulţi oameni în carantină prin infec­tarea mea, nu am îmbolnăvit pe nimeni. Ştiu sigur că masca a fost scutul dintre mine şi lumea vulnerabilă din anturajul meu”, a declarat fosta prezentatoare TV.

Melania Medeleanu a explicat și cum resimte această perioadă de pandemie: ”Dar dincolo de boală, eu resimt mai dur pandemia prin lipsa momentelor în care să fim relaxați. Ca orice lucru care din ceva temporar devine permanent, el poate genera dezechilibre. Când lucrezi de acasă o vreme, dar nu mai poţi evada undeva, într-un loc în care să scoţi din tine greul, situaţia se complică. Noi suntem azi permanent conectaţi. În plus, mutându-ne mun­ca acasă, ne-am di­minuat spaţiile până la zero. Abia acum realizez cât de bine îmi făcea dru­mul între două întâl­niri. Azi închid con­ver­saţia cu cineva şi în trei secunde încep o alta. Normal că apar pro­ble­me de ordin psihic, când noi, cei mari, suntem mereu conectaţi la mun­că, iar în cazul că avem copii, ei ne văd acasă şi ne consideră „proas­peţi”. Eu propun să pro­fităm de faptul că în Ro­mânia pandemia nu este atât de gravă ca în alte ţări, să ne punem masca, să ieşim în parc, să vedem oameni fizic, apoi să ne reîn­toarcem la ale noastre, îmbărbătați”.

746.637 de cazuri de coronavirus în România

Luni, 8 februarie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 1.319 cazuri noi de coronavirus. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 746.637. Până astăzi, au decedat 18.961 de persoane diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus, relatează Hotnews. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.563. Dintre acestea, 958 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.587.941 de teste RT-PCR și 163.997 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 39.701 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.254 de persoane se află în izolare instituționalizată.

De asemenea, 58.041 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 139 de persoane. De la debutul pandemiei, 692.681 de pacienți au fost declarați vindecați.

citește și...