Cum vor funcționa școlile începând cu 8 februarie. Elevii vor fi testați anti-COVID

06.02.2021, 13:00
Cum vor funcționa școlile începând cu 8 februarie. Elevii vor fi testați anti-COVID
foto: pixabay

Este oficial! Luni, 8 februarie, se redeschid școlile, iar copiii vor putea merge din nou la cursuri în funcție de rata de infectare din localitate, pe trei scenarii.

În Capitală, vor merge la școală doar copiii de grădiniță, din clasele 1-4, clasa 8 și clasa 12, Acestea vor funcționa pe baza scenariului 2. Din 660 de instituții de învățământ, 655 vor începe semestrul al doilea în acest scenariu.

Elevii vor putea merge la școală începând cu 8 februarie

Vineri, 5 februarie, Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat că toți părinții vor fi nevoiți să evalueze copilul şi să-l ţină acasă dacă are orice fel de simptome de COVID-19. În plus, părinții vor trebui să își dea acordul privind testarea acestora la școală.

‘Vor exista teste antigen, teste rapide la nivelul şcolilor, o parte au fost distribuite, o parte vor fi distribuite în perioada următoare, prin DSP, către şcoli. Sunt reguli simple pentru părinţi cum ar fi evaluarea copilului acasă şi păstrarea lui acasă dacă are orice fel de simptome de COVID-19. Un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare.

Vor exista teste antigen, teste rapide la nivelul şcolilor, o parte au fost distribuite, o parte vor fi distribuite în perioada următoare, prin DSP, către şcoli. Nu e necesară o adeverinţă de la medicul de familie pentru începerea şcolii luni. Dacă există o adeverinţă mai veche pentru copiii cu probleme cronice, ea nu trebuie reînnoită”, a afirmat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

‘Este necesar din partea părinţilor să îşi exprime acordul informat cu privire la testare şi va exista pe pagina Ministerului Educaţiei şi al Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important, pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranţă’, a mai declarat ministrul Sănătății.

citește și...