Medicul Radu Zamfir, despre pandemia de coronavirus: ”Mă tem pentru copiii mei, pentru familie, pentru apropiați”

18.07.2020, 13:52
Medicul Radu Zamfir, despre pandemia de coronavirus: ”Mă tem pentru copiii mei, pentru familie, pentru apropiați”
Medicul Radu Zamfir, despre pandemia de coronavirus: ”Mă tem pentru copiii mei, pentru familie, pentru apropiați”

Medicul Radu Zamfir a vorbit despre pandemia de coronavirus care afetează România și întreaga planetă.

Radu Zamfir (46 de ani), directorul Agenției Naționale de Transplant, medic chirurg la Institutul Clinic Fundeni, este specialist în prelevări de organe, în chirurgie hepato-bilo-pancreatită și chirurgie oncologică. Radu Zamfir este căsătorit cu Diana (46 ani), care este medic cardiolog la Spitalul Floreasca, din București, iar împreună au două fete – Lavinia (13 ani) și Sonia (4 ani).

El a supraviețuit tragediei aviatice din Munții Apuseni, care s-a produs la începutul anului 2014, în care pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața.

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru revista Unica, medicul Radu Zamfir a mărturisit că îi este teamă pentru familia sa și pentru apropiați în pandemia de coronavirus care a afectat planeta.

”Sunt un om care a văzut de câteva ori moartea cu ochii în aceeași zi. Numai că, atunci, nici nu am avut timp să îmi fie frică. Mă tem pentru copiii mei, pentru familie, pentru apropiați. În condiții vitrege, frica e cea care ne menține în viața pentru că e parte din instinctul de conservare.

De multe ori nu știu ce să le răspund când mă bombardează cu neliniștile lor. Îmi adun gândurile și doar încerc să fiu puternic pentru ei. Fetele mele simt probabil acest lucru, mă mai tachinează, dar îl acceptă ca pe o garanție de mare preț. Pentru orice copil, tati e cel mai bun din univers, nu?”, a declarat Radu Zamfir.

”Le-am spus fetelor mele să respecte regulile, să accepte ce eu consider că e bine pentru ele și să nu se plângă prea mult că mai am si altele pe cap decât să mă contrez cu ele. Sunt lucruri mult mai rele în lume. Toate trec, nu trebuie decât să avem răbdare, să fim un pic mai atenți și mai buni unii cu alții”, a adăugat el.

Ce spune despre al doilea val de coronavirus

Întrebat despre al doilea val de coronavirus, medicul Radu Zamfir a răspuns:

”Al doilea val? Ce pot să spun? Astfel de viruși au însoțit omenirea încă de la începuturile ei. Apar, dispar, se formează alte tulpini. Omul e dator să lupte pentru supraviețuire. Cu siguranță nu-i nici la prima și nu va fi nici la ultima încercare de acest gen. Dacă dramatizăm la nesfârșit, nu vom abate răul, ci doar vom influența moralul luptătorilor. Așadar, haideți să fim mai optimiști!”.

citește și...