Medeea Marinescu, despre filmul ”Maria Mirabela”, care i-a adus celebritatea. Cum a reacționat unul dintre copii actriței când a văzut pelicula

01.01.2021, 11:21
Medeea Marinescu, despre filmul ”Maria Mirabela”, care i-a adus celebritatea. Cum a reacționat unul dintre copii actriței când a văzut pelicula
Medeea Marinescu, despre filmul ”Maria Mirabela”, care i-a adus celebrtatea. Cum a reacționat unul dintre copii actriței când a văzut pelicula

Actrița Medeea Marinescu a vorbit despre filmul în care a jucat în copilărie și care i-a adus celebritatea. Aceasta a povestit cum a reacționat unul dintre copiii săi când a vizionat pelicula ”Maria Mirabela”.

Medeea Marinescu a făcut furori, în urmă cu ani, cu rolul Mirabela din celebrul film “Maria Mirabela”, realizat în anul 1981 și regizat de Ion Popescu-Gopo. Actrița a povestit cum s-au raportat copiii săi la filmul respectiv, care a încântat generații după generații și care i-a adus celebritatea vedetei.

”Cel mic, Filip, care are 4 ani, n-a văzut încă filmul. Dar nici Luca, atunci când am încercat să i-l arăt, pe la 3-4 ani, nu a fost neapărat pasionat. Numai că la şcoala la care e Luca, Şcoala Franceză, s-a făcut la un moment dat o vizionare cu Maria Mirabela şi am fost şi eu invitată. Atunci am simţit că era mândru de mine şi că i-a plăcut. Copiii au nevoie, mai ales când sunt mici, de acest tip de recunoaştere prin părinţii lor. Iar Luca, atunci când avea 3 ani şi vedea afişele cu mine şi Florin Piersic, striga pe stradă: „Uite, aici cu Florin e mama mea!”. Şi lumea se întorcea. (râde) Apoi m-a şi văzut la teatru şi acolo a fost fascinat. Dar pe de altă parte, nu face o diferenţă între mama lui de pe ecran şi cea de acasă. Ceea ce mi se pare un lucru sănătos. Mai mult, un copil care creşte într-o familie de cineaşti, aşa cum suntem noi, cred că va înţelege mult mai bine că tot glam-ul de la televizor e o chestiune de faţadă, destul de trecătoare şi de înşelătoare”, a declarat Medeea Marinescu pentru okmagazine. ro.


Cum a ajuns Medeea Marinescu să joace în filmul ”Maria Mirabela”

Medeea Marinescu a povestit, într-un interviu pentru life.ro, cum a ajuns să joace în peluicula ”Maria Mirabela”.

„Eu am dat probe la Maria Mirabela, anunțate la ziar, care au adunat erau sute de copii, timp de câteva zile, la Buftea. Tata nu a avut niciodată o relație de prietenie cu Gopo, chiar dacă fusese cameraman la nenumărate producții cinematografice românești. Mai mult, fratele lui Gopo era operator, deci avea aceeași meseria ca și tata, iar Gopo lucra cu fratele lui. Avantajul meu era că am trăit în lumea aia, am copilărit pe platourile de filmare, eram dezinvoltă”, a declarat Medea Marinescu.

„Cred că Gopo ne-a ochit de atunci și ne-a rechemat. Și știu că i-a zis mamei să mă aducă îmbrăcată chiar cu hainele cu care venisem, inclusiv pălăriuța roșie cu căptușeală ecosez. Ca în Maria Mirabela. Ce știu sigur este că Gopo m-a iubit foarte mult. Era un om foarte cald, se juca cu noi, ne lua în brațe, vorbeam foarte mult. Un copil simte când este iubit. Am un desen de la el, pe care mi-a scris: „Mirabelei, celei dulci, cu dragoste de la un admirator””, mai spunea ea.

citește și...